Antena 3 CNN Externe Mărturia terifiantă a unei femei care a supraviețuit atentatului de la Sankt-Petersburg

Mărturia terifiantă a unei femei care a supraviețuit atentatului de la Sankt-Petersburg

Mărturia terifiantă a unei femei care a supraviețuit atentatului de la Sankt-Petersburg
Sursa foto: Foto: twitter.com
04 Apr 2017   •   10:49

Ekaterina Sergeeva, care a fost martoră la explozia de luni de la metroul din Sankt-Petersburg, soldată cu mai mulţi morţi şi răniţi, a povestit pentru presa rusă ce s-a întâmplat în momentul exploziei. Potrivit Ekaterinei Sergeeva, care a circulat pe linia albastră, în direcţia staţiei de metrou Nevski Prospect, metroul s-a oprit brusc, iar operatorul le-a cerut pasagerilor să deschidă ferestrele, scrie adevarul.ro.

„La momentul exploziei, eram în vagonul de metrou, pe linia albastră în direcţia Nevski Prospect. Dintr-o dată, metroul s-a oprit. Oamenii din jurul meu nu au înţeles ce se întâmplă. Ni s-a spus că toate ieşirile şi intrările au fost blocate. Operatorul ne-a contactat câteva momente mai târziu, şi ne-a cerut să deschidem ferestrele pentru a lăsa aerul proaspăt să intre. Dar mai rău a făcut pentru că oamenii au intrat în panică. Puţin mai târziu, trenul nostru s-a pus în mişcare şi am ajuns în staţie. Oamenii au început să se precipite spre ieşire şi am ajuns în stradă", a spus aceasta.

Polina, studentă, susţine că a auzit o bubuitură puternică înainte ca un miros de fum să umple garnitura de metrou dintre staţiile Institutul Tehnologic şi Piaţa Sennaia. ”Călătoream în următorul vagon, nu în cel în care s-a produs deflagraţia, şi în acel moment era multă aglomeraţie: toate scaunele erau ocupate şi multe persoane stăteau în picioare”.

Sankt-Petersburg este în doliu şi drapelele sunt coborâte în bernă marţi, a doua zi după un atentat sângeros comis în metrou şi un al doilea dejucat într-o staţie din centrul istoric şi turistic al celui de-al doilea oraş ca mărime al Rusiei (nord-vest). Atentatul s-a soldat cu 11 morţi şi 45 de răniţi spitalizaţi. 

×
Parteneri
Protest spontan la Guvern. Zeci de angajaţi cer salarii mai mari
x close