Antena 3 CNN Externe Mărturia unui român care a trăit opt ani în Orientul Mijlociu. Care este adevăratul pericol acum

Mărturia unui român care a trăit opt ani în Orientul Mijlociu. Care este adevăratul pericol acum

Mărturia unui român care a trăit opt ani în Orientul Mijlociu. Care este adevăratul pericol acum
24 Sep 2015   •   14:30

Valul de imigranți arabi care a ajuns în Europa „a fost transformat într-o adevărată afacere din care unii au numai de câștigat”, scrie voceatransilvaniei.ro.

Cel puțin asta susține Emanuel Peterliceanu, un băimărean de 37 de ani, care a studiat în Irak și apoi în Siria, iar după ce a petrecut opt ani în Orientul Mijlociu spune că s-a familiarizat cu arabii și spune că mulți dintre cei care au ajuns în Europa mint în legătură cu țara lor de provenineță.

„În primul rând, nu doar prin prisma faptului că am studiat în Irak sau că am trăit în Siria, ci și datorită faptului că mă ocup cu integrarea refugiaților de doi ani, eu fiind președintele Asociației Nord pentru Cooperare și Integrare, am ajuns să cunosc cultura tuturor țărilor arabe și pot spune că sirienii ca popor sunt oameni cu concepții liberale, riscul ca sirienii să nu se poată integra în societatea europeană este mic. În ceea ce ne priveste pe noi, pericolul îl reprezintă organizațiile teroriste musulmane care au găsit o breșă în sistemul birocratic european și occidental. Această breșă este tocmai faptul că orice persoană care trece fraudulos granița poate să se declare refugiat. Declarându-se refugiat are șanse să primească statutul de refugiat sau în cel mai rău caz de protecție subsidiară și implicit pașaport românesc. În cazurile de forță majoră, cum este cazul Siriei, toate statele lumii sunt obligate să acorde statutul de refugiat oricărui sirian care fuge din calea războiului”, spune băimăreanul.

Mai multe, pe voceatransilvaniei.ro.

×
Subiecte în articol: criza refugiatilor emigranti
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close