Antena 3 CNN Externe Mărturia unei israelience de origine română, după ce Iranul a lansat un atac cu drone deasupra Israelului: ”Ne-am trezit toată noaptea din sfert în sfert de oră”

Mărturia unei israelience de origine română, după ce Iranul a lansat un atac cu drone deasupra Israelului: ”Ne-am trezit toată noaptea din sfert în sfert de oră”

Miryam Rozman, israeliancă de origine română, a vorbit în direct, la Antena 3 CNN, despre situația din Orientul Mijlociu, după ce Iranul a lansat un atac cu drone deasupra Israelului.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Apr 2024   •   08:59

Iranul a lansat un atac direct împotriva Israelului cu zeci de drone, sâmbătă seară, pentru prima dată în istorie.

Peste 100 de drone iraniene au fost lansate spre Israel, iar surse iraniene au transmis că atacul a implicat și rachete.

Miryam Rozman, israeliancă de origine română, a vorbit în direct, la Antena 3 CNN, despre situația actuală din Orientul Mijlociu, după ce Iranul a lansat un atac cu drone deasupra Israelului.

”Pot să vă spun că astăzi dimineață, de când mă uit de la mine de la fereastră, acum e liniște, dar toată lumea e acasă.

De aseară, când a început de la 20:30-21:00 să se spună la știri că o să fie un atac din Iran către Israel, s-a anunțat și că se vor închide școlile.

”Situația încă este foarte fragilă”

Astăzi începe vacanța de Paștele evreiesc și copiii deja sunt în vacanță. Dar acum, toate școlile, grădinițele, activitățile, concertele, absolut totul e anulat.

Pot să vă spun că ne-am trezit toată noaptea din sfert în sfert de oră, din cauza zgomotului produs de drone. Majoritatea au fost eliminate de sistemul de apărare, cu ajutorul armatei, aviației, Americii și așa mai departe.

Acum, răsuflăm mai bine decât azi-noapte, dar situația încă este foarte fragilă și cred că astăzi este o zi în care oamenii o să mai stea în casă și o să încerce să asculte și să înțeleagă recomandările autorităților.

Bineînțeles, Israel este în război de șase luni, așa că, din 7 octombrie, noi suntem în război, avem în fiecare zi atacuri în partea de sud.

Acum, însă, este o escaladare mai mare, pentru că e prima oară când Iranul face un atac direct spre Israel.

Însă, armata Israelului e una puternică și sunt foarte puține rachete care au intrat pe teritoriile Israelului.

Din partea aceasta din care suntem putem fi puțin mai liniștiți, dar cu toate această, se poate ajunge la o escaladare în regiune”, a mărturisit Miryam Rozman, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close