Antena 3 CNN Externe Masacrul din Bucha | Tancurile rusești au trecut peste mașini în care se aflau civili: "Am văzut mașini cu oameni care ardeau înăuntru"

Masacrul din Bucha | Tancurile rusești au trecut peste mașini în care se aflau civili: "Am văzut mașini cu oameni care ardeau înăuntru"

Imaginile teribile din Ucraina au scandalizat comunitatea internaţională care acuză Rusia de genocid şi cere ca Vladimir Putin să fie judecat pentru crime de război.

Masacrul din Bucha | Tancurile rusești au trecut peste mașini în care se aflau civili: "Am văzut mașini cu oameni care ardeau înăuntru"
Sursa foto: Antena 3 | Andrei Cojocaru
de Ana-Maria Roman    |    04 Apr 2022   •   09:50

Retragerea trupelor rusești din zona Kievului a lăsat în urmă atrocități inimaginabile în orașele aflate în apropiere capitalei Ucrainei. Doar în Bucha peste 280 de civili au fost gășiţi fără viaţă pe străzi. Aceştia au fost duşi în gropi comune.

Ne aflăm în localitatea Dmîtrivka, înainte de Bucha. În această zona s-au purtat lupte grele. În urmă cu puțîn timp, aici m-am întâlnit cu ministrul Apărării ucrainean, Oleksii Reznikov, care mi-a spus "trebuie să mergeți în Bucha să vedeți crimele comise de armata rusă", a povestit trimisul special Antena 3 în Ucraina, Ana-Maria Român.

"Avem mult de lucru cu minele. Cred că acesta este un teritoriu foarte murdar. După acest război veți vedea mizeriile și molozul lăsat în urmă de aceste tancuri rusești. Și veți mai vedea corpurile incendiate ale invadatorilor ruși", a declarat Oleksii Reznikov.

La fiecare pas se află cărucioare de copii abandonate, mașini incendiate și bagaje ale oamenilor care au vrut să fugă din calea războiului, dar n-au mai apucat.

"Visul lui Vladimir Puțîn de a cuceri Kievul în primul asalt a murit aici. La 2 km de Irpin. La ieșirea din Bucha. Pe acest drum a coborât armata lui Kadarov în drum spre capitală Ucrainei. A întâmpinat însă rezistență ucraineană. Au fost zdrobiți. Sunt bucăți de tancuri și tehnică militară peste tot", a relatat reporterul Ana-Maria Roman. 

În faţa acestor atrocităţi, ministrul ucrainean de externe Dimitro Kuleba a cerut Curții Penale Internaționale și a organizațiilor internaționale să meargă la Bucha și în alte orașe din regiunea Kiev pentru a adună dovezi ale crimelor de război comise de trupele ruse.

"Este un adevărat genocid aici. În Bucha am văzut mașini cu oameni care ardeau înăuntru. Într-o mașină am văzut chiar trupul unui copil arzând. Este absolut oribil. Trupele rusești pur și simplu omorau civili. Puțîn este că un Hitler al secolului 21. Doar omoară oameni, oameni nevinovați, iar rușii sunt naziști. Eu nu cred în negocierile pentru pace. Cred că Puțin va continuă războiul", a declarat Oleksiy Goncharenko, deputat de Odesa, pentru trimisul special Antena 3 în Ucraina, Ana-Maria Român.

În ciuda evidenţelor, ruşii neagă că au ucis civili ucraineni la Bucha şi spun că imaginile care au îngrozit întreaga lume sunt o nouă producție a regimului de la Kiev pentru presa occidentală. Mii de dosare de crime de război au fost documentate deja de autoritățile ucrainene și urmează să fie trimise curții de la Haga.

×
Subiecte în articol: Bucha tancuri
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close