Antena 3 CNN Externe "Nu am simțit niciodată așa ceva în cei 40 de ani pe care i-am trăit” | Mărturii după cutremurul din Turcia, resimţit "ca și cum nu se va termina niciodată"

"Nu am simțit niciodată așa ceva în cei 40 de ani pe care i-am trăit” | Mărturii după cutremurul din Turcia, resimţit "ca și cum nu se va termina niciodată"

Apar mărturii dramatice ale oamenilor din sudul Turciei care au trăit cu groază cutremurul din zorii zilei de luni.

"Nu am simțit niciodată așa ceva în cei 40 de ani pe care i-am trăit” | Mărturii după cutremurul din Turcia, resimţit "ca și cum nu se va termina niciodată"
Sursa foto: Profimedia
de Ştefan Petrică    |    06 Feb 2023   •   10:45

Mai mulţi localnici şi-au descris teama şi confuzia în urma cutremurului care a avut loc la primele ore ale dimineţii în Turcia.

Jurnalistul Eyad Kourdi, care locuiește în Gaziantep și se afla la părinții săi când a avut loc cutremurul spune că "s-a simțit ca și cum nu se va termina niciodată”. Lucrurile din casă au căzut de la locul lor.

Când zguduitul s-a oprit, Kourdi și părinții săi au ieșit din casă încă îmbrăcați în pijama, povesteşte acesta. Ei au așteptat afară, în ploaie, timp de aproximativ 30 de minute, înainte de a-şi face curaj să se întoarce înăuntru pentru a-şi lua haine și cizme. Kourdi a spus că au existat până la opt replici "foarte puternice” în mai puțin de un minut după cutremurul cu magnitudinea de 7,4.

Asemenea lui, mulți dintre vecinii săi au ieşit din case în urma seismului, notează CNN

Citeşte şi: S-a activat Mecanismul de protecţie civilă al UE | România trimite salvatori în Turcia

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În sudul și centrul Turciei au fost resimțite replici puternice. La aproximativ 11 minute după ce a avut loc cutremurul principal, cea mai puternică replică de 6,7 grade a lovit la aproximativ 32 de kilometri (20 mile) nord-vest de epicentrul cutremurului principal.

O altă replică intensă cu o magnitudine de 5,6 s-a produs apoi la 19 minute după cutremurul principal.

"Acum suntem cu toții îmbrăcați și stăm la ușă"

"Tablourile au căzut de pe pereții casei”, a declarat Samer, un rezident al capitalei Siriei, Damasc, pentru Reuters.

"M-am trezit îngrozită. Acum suntem cu toții îmbrăcați și stăm la ușă", a declarat o femeie.

În orașul turc Gaziantep, Erdem a descris că se simte zguduit "ca un copil într-un pătuț”.

"Nu am simțit niciodată așa ceva în cei 40 de ani pe care i-am trăit”, a declarat un alt bărbat pentru Reuters.

"Toată lumea stă în mașinile lor sau încearcă să conducă în spații deschise departe de clădiri”.

"Îmi imaginez că nicio persoană din Gaziantep nu este în casele lor acum”, a declarat un alt cetăţean.

Un alt bărbat din Pazarcık a spus că familia lui s-a trezit din cauza șocurilor puternice, iar apoi au așteptat răsăritul soarelui pentru a evalua pagubele.

"Sunt clădiri distruse în jurul meu, sunt case în flăcări. Sunt ziduri care se risipesc. O clădire s-a prăbușit la doar 200 de metri de locul în care mă aflu acum", a spus Nihat Altundağ, într-un raport al The Guardian.

"Oamenii sunt toți afară, toți cu frică.”,a completat un alt martor al tragediei care a zguduit, la propriu, Turcia şi Siria.

×
Parteneri
Ce date personale colectează TikTok de la români
x close