Antena 3 CNN Externe Mărturiile "sclavelor" abuzate în PUBLIC de luptătorii ISIS: Au fost torturate şi bătute cu o violenţă greu de imaginat, apoi VÂNDUTE

Mărturiile "sclavelor" abuzate în PUBLIC de luptătorii ISIS: Au fost torturate şi bătute cu o violenţă greu de imaginat, apoi VÂNDUTE

Mărturiile "sclavelor" abuzate în PUBLIC de luptătorii ISIS: Au fost torturate şi bătute cu o violenţă greu de imaginat, apoi VÂNDUTE
10 Apr 2015   •   14:22

Femeile din grupul Yazidi, eliberate de de ISIS în această săptămână, au fost agresate sexual şi torturate în public de cei care le-au răpit.

Sute de femei şi copii au fost răpiţi din oraşul Sinjar, în nordul Irakului şi ţinuţi ostatici de către oragnizaţia teroristă ISIS
, de peste opt luni. Unele au fost vândute luptătorilor ca „sclavi sexuale” sau date ca "premii". Mulți au fost bătuţi şi obligaţi să se convertească la Islam.

Mai mult de 200 de femei au fost eliberate de luptători, în Himera, aproape de Kirkurk, la începutul acestei săptămâni. Ele au povestit clipele chinuitoare ale abuzului fizic şi sexual pe care le-au suferit în perioada în care au fost răpite.

Ziyad Shammo Khalaf, lucrează cu organizaţia Yazda pentru a sprijini victimele Yazidite, a povestit cum copiii au fost separaţi de mamele lor şi "distribuiţi la alte case", în Mosul şi Tal Afar.

„Dacă veniţi să staţi cu fetele, veţi afla poveşti diferite de la femeie la femeie. Multe dintre ele au fost vândute luptătorilor ISIS, au fost violate în public şi obligate să întreţină relaţii sexuale cu două-trei persoane ", a declarat pentru International Business Times. "Ele au fost torturate şi bătute cu o violenţă greu de imaginat”.

Şi alte supravieţuitaore au povestit ororile prin care au fost obligate să treacă. O femeie a fost forţată să doneze sânge pentru transfuziile luptărilor ISIS.

Atrocitățile îndurate de sclavele sexuale Yazidite au fost expuse pe larg într-un raport de 87 de pagini publicat de Amnesty International în noiembrie 2014, care a constatat că fetele şi femeile au fost violate în mod repetat şi vândute ca sclavi sexuali.

Raportul a mai constatat că, chiar şi copiii au fost vânduţi luptătorilor ISIS sau daţi ca "daruri".

ISIS se consideră susţinători ai grupului religios Yazidit şi a publicat în revista de propagandă, Dabiq, un articol în care îşi justifică practicile folosind hotărâri teologice ale Islamului timpuriu.

Cu toate acestea, experţii spun că practica a provocat o ruptură în rândurile grupului extremist. Sajad Jiyad, cercetător şi membru asociat la Institutul irakian pentru Reformă Economică, a declarat pentru The Independent că mulți susţinători au fost în negare cu privire la traficul de femei Yazidite răpite, până în momentul în care a fost publicat articolul în revista de propagandă ISIS, Dabiq.

Yazidiții reprezintă un grup religios, de etnie kurdă, a căror credință este un sincretism intre islam și vechile religii persane, cu precădere, zoroastrismul. Ei trăiesc, cu precădere, în provincia Mosul, Irak, în unele zone din Turcia, Siria, Armenia, Iran, precum și în unele zone din Caucaz. Ei cred în Dumnezeu, Creator al lumii, lume pe care a pus-o sub vegherea celor șapte îngeri sau ființe divine, în fruntea cărora se află Melek Taws, „Îngerul Păun”.

×
Subiecte în articol: femei bătaie viol public
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close