Antena 3 CNN Externe Masacru în Camerun. Gruparea teroristă Boko Haram a ucis 400 de civili

Masacru în Camerun. Gruparea teroristă Boko Haram a ucis 400 de civili

Masacru în Camerun. Gruparea teroristă Boko Haram a ucis 400 de civili
de S.T.    |    16 Sep 2015   •   18:57

Gruparea islamistă nigeriană Boko Haram a masacrat aproape 400 de civili în nordul Camerunului din 2014, provocând o "reacție brutală" a forțelor de securitate cameruneze care au ucis zeci de civili, menționează Amnesty International, potrivit unui raport publicat miercuri, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În acest raport prezentat în cursul unei conferințe de presă la Yaoundé, Amnesty International revine asupra unor asasinate atribuite islamiștilor nigerieni din ianuarie 2014.

"La Amchidé, sute de persoane, chiar o mie de combatanți ai Boko Haram, au atacat satul la 15 octombrie 2014, făcând cel puțin 30 de victime civile, între care persoane acuzate de colaborare cu autoritățile statului", se arată în document.

La 17 aprilie 2015, peste 100 de combatanți ai Boko Haram au luat cu asalt orașul Bia, omorând 16 civili, între care doi copii.

"Cartier după cartier, ei au ucis oameni și au ars totul", a afirmat un martor al asaltului din Bia citat de Amnesty International.

"În răspuns, forțele de securitate cameruneze au atacat sate, distrugând locuințe, civili și arestând peste 1.000 de suspecți, între care unii având vârsta de numai cinci ani", a indicat organizația.

Zona de nord a Camerunului este de doi ani ținta unor atacuri constante ale Boko Haram. Din iulie, peste 100 persoane au fost ucise în nouă atentate sinucigașe în regiune.

×
Parteneri
Trei români au murit LIVE pe Facebook, într-un accident la Strasbourg
x close