Antena 3 CNN Externe Masacru în Siria. MAE a hotărât retragerea personalului auxiliar din Damasc

Masacru în Siria. MAE a hotărât retragerea personalului auxiliar din Damasc

Masacru în Siria. MAE a hotărât retragerea personalului auxiliar din Damasc
Sursa foto: Foto: urbanchristiannews.com
de O.P.    |    23 Mar 2012   •   05:46

 Valul de violenţe a continuat în Siria, la doar o zi după ce ONU a cerut tuturor participanţilor să renunţe la lupte. Într-un clip-amator postat pe o reţea socială, se vede cum fumul gros se ridică deasupra caselor siriene, ce par a fi desprinse dintr-un decor de război.

Violenţele au provocat joi moartea a cel puţin 62 de persoane în Siria, majoritatea fiind civili ucişi în represiunea trupelor regimului împotriva mişcării de contestare, conform unui nou bilanţ al Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), relatează AFP.
  
Treizeci şi cinci de civili au fost ucişi în operaţiunile militare din Homs şi Hama (centru), Idleb (nord-vest) şi Deraa (sud), a menţionat OSDO. În acelaşi timp, 18 militari şi nouă dezertorii au fost ucişi în timpul luptelor din aceleaşi regiuni, precum şi în Latakia (nord-vest).
  
Cele mai multe victime au fost înregistrate în provincia Idleb, unde 17 de civili au fost ucişi de către focurile de arme ale forţelor guvernamentale, între care zece în timpul unui atac asupra unui autobuz care încerca să ajungă în Turcia, conform OSDO. Printre victime erau femei şi copii.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe a hotărât retragerea personalului auxiliar şi a membrilor de familie din cadrul Ambasadei României la Damasc.

În plus, MAE a recomandat cetăţenilor români să părăsească teritoriul sirian cât mai curând posibil prin mijloacele comerciale de transport încă operaţionale.



×
Subiecte în articol: razboi in siria MAE razboi
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close