Antena 3 CNN Externe Masacru în Siria: Peste 100 de persoane, ucise la Homs de forţele preşedintelui Bashar al-Assad

Masacru în Siria: Peste 100 de persoane, ucise la Homs de forţele preşedintelui Bashar al-Assad

Masacru în Siria: Peste 100 de persoane, ucise la Homs de forţele preşedintelui Bashar al-Assad
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    17 Ian 2013   •   14:56

Peste 100 de persoane din oraşul sirian Homs au fost ucise în cursul unui asalt al forţelor loiale preşedintelui Bashar al-Assad desfăşurat marţi, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR), citat de Reuters.

Potrivit SOHR, 106 persoane, inclusiv femei şi copii, au fost fie împuşcate, fie înjunghiate şi chiar au ars de vii în casele lor, după ce trupele pro-Assad au intrat în Basatin al-Hasawiya, o regiune de la periferia oraşului Homs.

„Regimul sirian a comis un nou masacru marţi, omorând 106 persoane, inclusiv femei şi copii, în cursul unui asalt", se arată în anunţul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, care are sediul în Marea Britanie şi care se bazează pe o reţea de medici şi activişti din Siria.

„Observatorul are numele a 14 membri ai unei familii, inclusiv trei copii, şi informaţii privind alte familii ucise, între care una cu 32 de membri. Aceste lucruri trebuie investigate de ONU”, a declarat Rami Abdelrahman, şeful SOHR, potrivit Reuters.

În mai 2011, tot în provincia Homs, dar în oraşul Houla, 108 persoane, printre care 9 copii şi 34 de femei, au fost ucise de forţele loiale lui al-Assad, conform observatorilor ONU.

Oraşul Homs este cunoscut pentru faptul că a fost locul în care s-au desfăşurat unele dintre cele mai puternice proteste anti-Assad la începutul războiului civil care a produs până acum peste 60.000 de victime.



×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close