Antena 3 CNN Externe Masacru într-o biserică din Nigeria. Şase morţi şi 10 credincioşi răniţi, în timp ce-şi spuneau rugăciunea

Masacru într-o biserică din Nigeria. Şase morţi şi 10 credincioşi răniţi, în timp ce-şi spuneau rugăciunea

Masacru într-o biserică din Nigeria. Şase morţi şi 10 credincioşi răniţi, în timp ce-şi spuneau rugăciunea
Sursa foto: Foto: newz.ro
de M.Z.    |    06 Ian 2012   •   09:32

Şase persoane au murit şi alte zece au fost rănite, joi seară, în timp ce se rugau într-o biserică din Nigeria, după ce mai mulţi bărbaţi înarmaţi au deschis focul în lăcaşul de cult. Incidentul a avut loc în oraşul Gombe, din nord-estul Nigeriei, potrivit AFP.

"Era în jurul orei 19:30 (20:30, ora României), când mai mulţi bărbaţi înarmaţi au intrat în biserică şi au deschis focul asupra adunării de credincioşi. (...) Spuneam rugăciunea. Aveam ochii închişi în timpul atacului", a explicat pastorul bisericii, John Jauro.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a amânat orice comentariu până vineri, explicând că s-a deplasat la locul atacului care nu era încă revendicat joi seara.

Incidentul nu este singurul de acest fel. Miercuri seara, trei atacuri cu bombă s-au produs în oraşele din nord-estul Nigeriei, unde statul a decretat stare de urgenţă. Secta islamistă Boko Haram care a revendicat exploziile a adresat un ultimatum creştinilor, pentru ca aceştia să părăsească nordul musulman.

×
Subiecte în articol: biserica Nigeria morti raniti atac
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close