Antena 3 CNN Externe Masacru în Ajunul Anului Nou. 27 de morți și zeci de răniți, după un dublu atentat cu bombă la Bagdad

Masacru în Ajunul Anului Nou. 27 de morți și zeci de răniți, după un dublu atentat cu bombă la Bagdad

Masacru în Ajunul Anului Nou. 27 de morți și zeci de răniți, după un dublu atentat cu bombă la Bagdad
Sursa foto: Foto: Agerpres.AP
31 Dec 2016   •   11:12

Masacru în Ajunul Anului Nou. Cel puţin 27 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte peste 50 au fost rănite sâmbătă în două atentate sinucigaşe simultane într-o piaţă aglomerată din Bagdad, acesta fiind cel mai sângeros atac din octombrie în capitala irakiană ce a avut loc cu câteva ore înainte de celebrarea Anului Nou, relatează AFP.

Potrivit poliţiei, numărul morţilor a ajuns la 27, iar cel al răniţilor la 52. Bilanţul anterior era de 18 morţi şi 38 de răniţi.

Masacru în Ajunul Anului Nou. Doi kamikaze şi-au detonat centurile cu explozibili la o oră matinală în piaţa Al-Sinek, foarte frecventată, situată în plin centrul Bagdadului.

Precedentul atac sângeros din Bagdad a avut loc la jumătatea lunii octombrie, când un kamikaze şi-a detonat încărcătura explozivă în mijlocul unei ceremonii funerare într-un cartier şiit, omorând cel puţin 34 de persoane.

Masacru în Ajunul Anului Nou. Atacul de sâmbătă nu a fost revendicat, dar gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) revendică majoritatea atentatelor sinucigaşe şi a atacurilor cu bombă comise la Bagdad şi în restul ţării.

Masacru în Ajunul Anului Nou. În plan militar, Statul Islamic luptă îndeosebi la Mosul, în nordul Irakului, împotriva forţelor de securitate irakiene. Mosulul este cel de-al doilea oraş ca mărime al Irakului şi ultimul bastion al jihadiştilor în această ţară.

 

×
Subiecte în articol: Irak Bagdad
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close