Antena 3 CNN Externe Masacrul de la liceul din Crimeea, pus de Putin pe seama globalizării

Masacrul de la liceul din Crimeea, pus de Putin pe seama globalizării

Masacrul de la liceul din Crimeea, pus de Putin pe seama globalizării
18 Oct 2018   •   17:17

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că masacrul comis cu o zi înainte la un liceu tehnic din Kerci, Crimeea, unde un elev a ucis 20 de persoane, după care s-a sinucis, este rezultatul 'globalizării', relatează AFP. 

'Este rezultatul globalizării. Pe reţelele sociale, pe internet. Vedem că există o întreagă comunitate care a fost creată. Totul a început cu evenimentele tragice din şcolile din Statele Unite', a spus Putin. 

Fosta iubită a elevului de 18 ani care a deschis focul miercuri la liceul din Kerci la care învăţa a declarat că băiatul a vrut să se răzbune pe elevii care l-au umilit şi că el nu mai voia să trăiască, relatează AFP. 

'El a spus că nu mai are încredere în oameni după ce colegi din clasa lui începuseră să-l umilească pentru că nu era ca ceilalţi', a afirmat adolescenta în vârstă de 15 ani, sub rezerva anonimatului, citată de canalul de televiziune rus RT. 

Din acest motiv, Vladislav (numele ucigaşului) 'nu mai voia să trăiască' şi a vrut să se răzbune, a adăugat ea. 

Vladislav Rosliakov, un elev în vârstă de 18 ani, a fost identificat de autorităţi drept autorul atacului de miercuri în care 20 de persoane au fost ucise şi alte 44 au fost rănite într-un liceu tehnic din Kerci, în peninsula Crimeea anexată în 2014 de Rusia. 

Cotidianul Kommersant a afirmat că tânărul 'a crescut într-o familie destul de săracă': tatăl lui, cu handicap, nu locuia cu mama băiatului. Femeia lucrează într-o clinică şi este membră a Martorilor lui Iehova, organizaţie considerată 'extremistă' şi interzisă în Rusia. 

Autorităţile ruse au declarat joi că elevul care a comis masacrul din liceul din Crimeea a avut probabil un complice, relatează dpa. 

'Că a acţionat singur la faţa locului este de înţeles, însă pregătirile pentru ceea ce a urmat, în opinia mea şi a colegilor mei, nu le-ar fi putut face singur', a declarat liderul Crimeii, Serghei Aksionov, citat de agenţia Tass.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close