Antena 3 CNN Externe Masacrul din Marea Britanie, provocat de o ceartă în familie. Ucigaşul avea permis de armă

Masacrul din Marea Britanie, provocat de o ceartă în familie. Ucigaşul avea permis de armă

Masacrul din Marea Britanie, provocat de o ceartă în familie. Ucigaşul avea permis de armă
Sursa foto: Derrick Bird
03 Iun 2010   •   12:45

Informaţii noi în cazul şocantului atac din Marea Britanie soldat cu 12 morţi. Potrivit autorităţilor, şoferul de taxi Derrick Bird a deschis focul în mai multe localităţi din Cumbria, în nord-vestul Angliei, din cauza unei dispute familiale.

Atacul, considerat unul dintre cele mai sângeroase ucideri în masă din Marea Britanie, ar fi fost provocat de un scandal în familia atacatorului. Se pare că Derrick Bird se certase cu rudele sale din cauza unui testament. Autorităţile investighează, în continuare, cauzele masacrului.

Potrivit unor informaţii făcute publice de presa britanică, şoferul de taxi deţinea permis de armă de mai bine 20 de ani.

În urma atacului din Cumbria, 12 oameni şi-au pierdut viaţa, printre care şi Derrick Bird, şi alţi 25 de au avut nevoie de îngrijri medicale. Două dintre dintre victime sunt mama şi fratele gramăn ai bărbatului. Poliţiştii spun că agresorul a tras la întâmplare în 30 locuri, în timp ce se deplasa cu maşina, apoi s-a sinucis. Nu se ştie deocamdată dacă atacul a fost premedidat.

Regimul de arme şi muniţii din Marea Britanie este unul foarte strict. Tragedia din Cumbria este cel mai mare atac armat din regatul unit, în ultimii 25 ani.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ucigas masacru Marea Britanie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close