Antena 3 CNN Externe MASACRUL izbucnit în Republica Centrafricană s-a soldat cu cel puţin 300 de morţi

MASACRUL izbucnit în Republica Centrafricană s-a soldat cu cel puţin 300 de morţi

MASACRUL izbucnit în Republica Centrafricană s-a soldat cu cel puţin 300 de morţi
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
07 Dec 2013   •   10:07
Violenţele izbucnite joi dimineaţa la Bangui, în Republica Centrafricană, care au degenerat într-un masacru, s-au soldat cu cel puţin 300 de morţi, a declarat un oficial al Crucii Roşii centrafricane, sub protecţia anonimatului, relatează AFP, conform Mediafax.
Numărând cadavrele din morgile spitalelor, lăcaşele de cult şi cele adunate de pe străzile oraşului de către echipele Crucii Roşii, s-a constatat că bilanţul provizoriu a ajuns la 281 de morţi, a declarat acest oficial. 
El a subliniat că echipele de salvare nu au putut pătrunde vineri, înainte de decretarea stării de asediu (19.00, ora României), în toate cartierele afectate de violenţe, unde numeroase cadavre sunt în continuare pe străzi, potrivit localnicilor. 
O operaţiune militară franceză în Republica Centrafricană, în cadrul căreia urmează să fie mobilizaţi 1.200 de militari, a început cu misiuni de patrulare în capitala Bangui, a anunţat vineri ministrul francez al Apărării Jean-Yves Le Drian.
"Operaţiunea a început", iar forţele franceze prezente în Republica Centrafricană "au mobilizat patrule în Bagui", a declarat ministrul pentru postul Radio France Internationale (RFI).
ONU a aprobat joi intervenţia franceză.
 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close