Antena 3 CNN Externe Purtarea măștii de protecție în Anglia va deveni o alegere personală

Purtarea măștii de protecție în Anglia va deveni o alegere personală

Anglia ar putea renunța în curând la purtarea măștilor, a declarat secretarul pentru administrația locală, Robert Jenrick.

Purtarea măștii de protecție în Anglia va deveni o alegere personală
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    05 Iul 2021   •   11:34

Anglia va trece în curând într-o etapă fără restricții legale în pandemia de coronavirus, iar oamenii vor fi pe cont propriu în ceea ce privește protejarea împotriva Covid-19, a anunțat, duminică, un înalt oficial al guvernului britanic. 

Robert Jenrick a spus că este timpul ca britanicii să-și asume „responsabilitatea personală” în luarea măsurilor de precauție, cum ar fi purtarea măștilor de protecție.

„Nu vrem să stăm pe loc mai mult decât este necesar. Cred că acum ne vom duce într-o perioadă în care nu vor exista restricții legale. Statul nu-ți va spune ce să faci, dar vei dori să-ți asumi un anumit grad de responsabilitate personală și judecată”, a declarat el.

Se așteaptă ca toate restricțiile legale să fie ridicate în Anglia pe 19 iulie.

Când a fost întrebat la emisiunea de la BBC dacă este încrezător că toate restricțiile vor fi ridicate din 19 iulie, Robert Jenrick a spus: „Se pare că - datorită succesului programului de vaccinare - avem acum posibilitatea de a retrage aceste restricții și de a reveni la normalitate, pe cât posibil".

Comentariile lui Rovert Jenrick vin după ce medicii au avertizat că unele măsuri – inclusiv purtarea în continuare a măștilor de protecţie – ar trebui menținute şi după luna iulie, Asociația Medicală Britanică (BMA) considerând alarmantă creșterea infecțiilor.

Numărul de noi cazuri de infectare în Marea Britanie a crescut cu 67%, în ultimele șapte zile, față de săptămâna precedentă, potrivit statisticilor guvernamentale.

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close