Antena 3 CNN Externe Mașina care a explodat la Doneţk ar fi a unui comandant insurgent. Nu au fost victime

Mașina care a explodat la Doneţk ar fi a unui comandant insurgent. Nu au fost victime

Vehiculul care a explodat vineri seară în oraşul separatist ucrainean Doneţk aparţine comandantului unui grup insurgent, iar incidentul nu s-a soldat cu victime, spun surse citate de presa locală.

Mașina care a explodat la Doneţk ar fi a unui comandant insurgent. Nu au fost victime
Sursa foto: Nikolai Trishin/TASS
de Cerasela Stafie    |    18 Feb 2022   •   21:11

Conform agenţiei de presă din Doneţk (Donetsk News Agency), a explodat vehiculul lui Denis Sinenkov, şeful Miliţiei din autoproclamata "Republică Populară Doneţk". Nimeni nu a fost rănit în explozie, dar vehiculul de teren a fost distrus, potrivit agenţiei Tass. O explozie puternică s-a produs, vineri seară, în centrul oraşului ucrainean Doneţk, în apropierea sediului administraţiei separatiste, afirmă surse citate de agenţia RIA Novosti.

Conform martorilor, un vehicul a explodat într-o parcare situată în apropierea sediului Administraţiei "Republicii Populare Doneţk", nerecunoscută internaţional. Clădirile învecinate nu au fost afectate şi nu există informaţii despre victime. Incidentul intervine în contextul intensificării confruntărilor militare între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţii separatişti proruşi, scrie Mediafax.

Liderul autoproclamatei "Republici Populare Doneţk", Denis Puşilin, a anunţat vineri iniţierea operaţiunilor de evacuare a civililor de etnie rusă. Un anunţ similar a fost făcut de liderul autoproclamatei "Republici Populare Lugansk", Leonid Pasecinik. Denis Puşilin susţine că preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, "va ordona curând o ofensivă militară" în regiunile Doneţk şi Lugansk, însă Kievul a negat acest lucru.

Preşedinţia Rusiei a negat, conform BBC, că ar fi început operaţiuni de evacuare din regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, deşi liderii insurgenţi susţin că se coordonează cu Moscova.

×
Subiecte în articol: masina explozie donetk comandant
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close