Antena 3 CNN Externe Mașină oprită cu focuri de armă la Vatican, în timp ce Papa Francisc ținea predica de duminică

Mașină oprită cu focuri de armă la Vatican, în timp ce Papa Francisc ținea predica de duminică

Un incident de securitate a avut loc la Vatican. Un albanez a spart barajul poliției cu un BMW. Carabinierii au tras în cauciucuri, dar nu au putut opri imediat mașina.

Mașină oprită cu focuri de armă la Vatican, în timp ce Papa Francisc ținea predica de duminică
Sursa foto: Twitter/ Josto Maffeo
de Mia Lungu    |    19 Iun 2022   •   19:20

Carabinieri italieni au tras în cauciucurile unui vehicul al cărui șofer nu a vrut să oprească la barajul forțelor de ordine, potrivit DCNews.

Şoferul, în vârstă de 39 de ani, a refuzat să oprească la un punct de control, iar poliţia a pornit în urmărirea lui şi a tras în cauciucurile maşinii pentru a forţa oprirea acesteia.

Suspectul care venea pe Via della Conciliazione, a spart barajul poliției și a fost blocat ceva mai departe. Șoferul nu s-a lăsat arestat până când nu a fost neutralizat cu un dispozitiv cu electroșocuri. 

O patrulă a carabinierilor observase deja, cu câteva minute înainte, bolidul care circula în mod suspect pe Corso Vittorio Emanuele. Bărbatul aflat la volan a conștientizat prezența carabinierilor și a început să mărească viteza până când a ajuns pe Via della Conciliazione: a luat-o pe banda laterală până la colonadă și apoi a lovit o altă mașină a carabinierilor, făcându-i să se izbească de o mașină blindată. În acel moment, carabinierii au înconjurat bolidul albanezului.

Acesta s-a baricadat în mașină, așa că polițiștii au fost nevoiți să spargă geamurile pentru a-l scoate afară și apoi să folosească un pistol electric pentru a-l imobiliza pe bărbatul de 39 de ani, care are cazier pentru consum de droguri, maltratare a membrilor familiei și vătămare corporală. Se pare că, în timpul fugii, și-a aruncat pe fereastră portofelul și ceasul pe care îl purta. 

În stare de confuzie, probabil sub influența drogurilor, fugarul a fost dus mai întâi la secția de poliție și apoi la camera de urgență a spitalului Santo Spirito pentru examinare. Deocamdată, nu a apărut nicio legătură între comportamentul său și întâlnirea cu Angelus în fața a mii de credincioși, dar motivele fugii sale sunt în continuare investigate.

Doi polițiști, care au fost răniți pe Via Gregorio VII, în timpul urmării albanezului, au fost duși la spital pentru verificări, starea lor fiind stabilă.

×
Subiecte în articol: masina Vatican focuri de arma Papa Francisc
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close