Antena 3 CNN Externe Maşinile de lux ale românilor, dispărute din faţa unui hotel bulgăresc, ar fi fost furate tot de români

Maşinile de lux ale românilor, dispărute din faţa unui hotel bulgăresc, ar fi fost furate tot de români

Maşinile de lux ale românilor, dispărute din faţa unui hotel bulgăresc, ar fi fost furate tot de români
02 Mai 2010   •   15:24

Scandalul maşinilor dispărute în acest weekend la Nisipurile de Aur ia amploare. Hotelierii bulgari îi acuză pe români că duc o campanie menită să discrediteze turismul bulgăresc în ajunul sezonului. Pe de altă parte, poliţia spune că este posibil ca maşinile să fie furate chiar de o bandă de români.

Ipotezele apar în presa de duminică de la Sofia. Între timp, două dintre familii au plecat spre ţară, în timp ce un al treilea păgubit încearcă şi acum să dea de urma autoturismului, cu ajutorul autorităţilor.

Poliţia bulgară nu spune prea multe, turiştii români au declarat că nu au fost destul de cooperanţi cu ei şi nu au inspectat locul de unde au fost furate maşinile.

Fiecare dintre cele trei maşini dispărute valora peste 50.000 de euro. Unul dintre turişti a mers la Varna pentru a încerca să localizeze maşina activând dispozitivul GPS cu o cheie specială. Ceilalţi au plecat deoarece au fost pe punctul de a fi arestaţi pentru tulburarea liniştii publice.



Sâmbătă, câteva familii de români s-au trezit fără maşinile de zeci de mii de euro, parcate în faţa hotelurilor din Bulgaria în care s-au cazat. Turiştii şi-au parcat regulamentar maşinile de lux în faţa hotelului unde s-au cazat. Cele trei autoturisme au dispărut însă fără urmă. "Am parcat pe lateralul hotelului, dimineaţa maşina nu mai exista. Maşina este aproape nouă - costă 100.000 euro", povesteşte unul dintre cei care a rămas fără maşină.

Printre păgubiţi este şi primarul din Clejani. "Maşina a fost parcată în incinta lor, avem vaucher plătit din România să de dea şi nouă explicaţii. A fost copilul meu tăvălit pe jos de jandarmii lor", a declarat Florin Nidelea, primarul localitatii Clejani,

Românii îi acuză pe angajaţii hotelului că ar fi implicaţi în dispariţia maşinilor, mai ales că aceştia le-au indicat locul de parcare. "Ne-au dirijat să parcăm unde unghiul camerei nu ajunge... e reglat, camerele nu funcţionează. Vine unu şi zice. Vă parchez eu maşina. A parcat-o şi a luat-o. Am muncit o viaţă pentru maşina asta", spune unul dintre păgubiţi.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bulgaria
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close