Antena 3 CNN Externe Maşinile inteligente vor deveni obligatorii în SUA, până în 2017

Maşinile inteligente vor deveni obligatorii în SUA, până în 2017

Maşinile inteligente vor deveni obligatorii în SUA, până în 2017
Sursa foto: Foto: stratrisks.com
05 Apr 2014   •   21:37

Maşinile inteligente care comunică între ele pentru a-şi alerta şoferii cu privire la pericolele din trafic vor apărea în curând pe şoselele de peste Ocean. Oficialii americani vor promulgarea unei legi care face ca un noul sistem de siguranţă, care foloseşte tehnologia wireless, să devină obligatoriu.

Potrivit departamentului american pentru siguranţa transportului, acest tip de sistem ar putea reduce cu mult numărul accidentelor rutiere.

Autorităţile de peste ocean vor ca până în 2017 să introducă un sistem de siguranţă revoluţionar pe piaţa autovehiculelor. Este vorba despre o tehnologie wireless prin intermediul căreia maşinile vor putea comunica între ele, transmiţând şoferilor informaţii legate de eventuale pericole de pe şosea.

Sunt deja aproximativ 3 mii de maşini americane care au folosit cu succes noua tehnologie. Aria de comunicare între vehicule este de aproape 300 de metri, sistemul transmiţând cu precizie şoferilor poziţia şi viteza de rulare a celorlalţi participanţi la trafic.

Acest lucru ar putea reduce numărul accidentelor rutiere cu aproape 80 la sută, spun experţii americani.

"Va avea un impact uriaş, e mai bun decât centurile de siguranţă, mai bun decât controlul electronic al stabilităţii, mai bun decât aibag-urile", susţine Scott Belcher, directorul pentru Transport Inteligent din SUA.

Există însă şi şoferi care se opun sistemului spunând că acesta le va înregistra poziţia şi modul în care conduc. Costul proiectului se ridică la un miliard de dolari, iar implementarea sa trebuie să fie gata până la finalul mandatului de preşedinte al lui Barack Obama.


×
Subiecte în articol: SUA Barack Obama

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close