Antena 3 CNN Externe Măsura care ameninţă independenţa Letoniei. Vezi avertismentul preşedintelui Andris Berzins

Măsura care ameninţă independenţa Letoniei. Vezi avertismentul preşedintelui Andris Berzins

Măsura care ameninţă independenţa Letoniei. Vezi avertismentul preşedintelui Andris Berzins
de M.T.    |    23 Ian 2013   •   17:24

Letonia este în pericol să nu-şi poată păstra independenţa dacă va aplica directivele Uniunii Europene, a avertizat miercuri preşedintele Andris Berzins, potrivit Ria Novosti.

„Criza economică a fost urmată de o serie de măsuri care au asigurat stabilitate, iar Letonia a câştigat o reputaţie internaţională. Este însă foarte important să vedem unde suntem în prezent şi ce vom face în viitor”, a spus Berzins.

„Chestiunea privind modul în care vom merge mai departe este mai mult decât serioasă. Dacă va implementa directivele Uniunii Europene, s-ar putea ca Letonia să nu poată supravieţui ca un stat independent”, a adăugat liderul de la Riga.

Letonia s-a alăturat Uniunii Europene în 2004, iar în 2008 a fost la un pas de faliment, din cauza crizei economice.

Măsurile adoptate de guvern au salvat însă ţara dintr-o situaţie dificilă, iar în 2012, premierul Valdis Dombrovskis a anunţat că Letonia a depăşit criza.

Declaraţiile lui Berzins vin în aceeaşi zi în care premierul britanic David Cameron a spus că Marea Britanie ar putea părăsi Uniunea Europeană şi că intenţionează so organizeze un referendum pe această temă până în 2017.


×
Subiecte în articol: letonia criza economica
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close