Antena 3 Externe Măsură extremă luată de regimul Erdogan, în urma tentativei de lovitură de stat

Măsură extremă luată de regimul Erdogan, în urma tentativei de lovitură de stat

de G.S.    |    24 Iul 2016   •   00:33
Măsură extremă luată de regimul Erdogan, în urma tentativei de lovitură de stat

Autorităţile turce vor dizolva garda prezidenţială după ce au arestat aproape 300 de membri ai acesteia în urma puciului eşuat, a anunţat sâmbătă prim-ministrul Binali Yildirim, informează AFP şi Reuters.

"Nu va mai fi nicio gardă prezidenţială, ea nu are niciun motiv să existe, nu avem nevoie", a declarat Yildirim la canalul A Haber. Cel puţin 283 de membri ai gărzii prezidenţiale - un regiment ce numără 2.500 de oameni - au fost arestaţi după puciul eşuat, aminteşte France Presse.

Membri ai acestei unităţi au făcut parte dintr-un grup ce a intrat în clădirile televiziunii publice TRT în timpul tentativei de lovitură de stat săptămâna trecută, a declarat Yildirim. Acest grup a forţat o prezentatoare să citească o declaraţie ce proclama legea marţială şi introducerea restricţiilor de circulaţie.

Prim-ministrul a adăugat că 13.002 persoane au fost arestate după lovitura de stat eşuată, printre care 1.329 de poliţişti, 8.831 soldaţi, 2.100 de judecători şi procurori şi 689 "civili".

El a adăugat că 5.837 de persoane au fost plasate în detenţie, inclusiv 3.718 soldaţi şi 123 de generali.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close