Antena 3 CNN Externe Măsura luată de Franţa în contextul crizei imigranţilor

Măsura luată de Franţa în contextul crizei imigranţilor

Măsura luată de Franţa în contextul crizei imigranţilor
26 Aug 2015   •   23:20

Ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve și Înaltul Comisar ONU pentru Refugiați (UNHCR) Antonio Guterres au cerut miercuri crearea urgentă de "hotspoturi" (centre de primire și triere) în fața afluxului de imigranți și refugiați în Europa, informează Agerpres.

"Trebuie să accelerăm și să intensificăm deciziile luate de Consiliul European în materie de agendă pentru migrație: aspectele-cheie cum ar fi recepția, înregistrarea, hotspoturile, relocalizarea și reinstalarea", a declarat Guterres după o întâlnire între cei doi la Geneva.

"Sunt de acord cu urgența creării de hotspoturi despre care a vorbit Antonio Guterres, care trebuie să permită să se facă distincția la trecerea frontierelor externe ale UE în Grecia și Italia între cei care s-ar încadra în statutul de refugiat în Europa... și imigrația economică... pentru a putea organiza întoarcerea lor în țările de origine ale imigrației economice", a subliniat Cazeneuve în fața presei.

Un "hotspot" este un centru de primire și triere finanțat de Uniunea Europeană, creat în țările de sosire pentru a înregistra și identifica imigranții. Trierea se face între persoanele care s-ar încadra în statutul de refugiat și imigranții economici ilegali, condamnați să se întoarcă în țările de origine.

×
Subiecte în articol: imigranti criza imigranţilor Franta
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close