Antena 3 CNN Externe Măsura radicală care a fost luată la metroul din China. Prin ce trec pasagerii înainte de a urca în trenuri

Măsura radicală care a fost luată la metroul din China. Prin ce trec pasagerii înainte de a urca în trenuri

Măsura radicală care a fost luată la metroul din China. Prin ce trec pasagerii înainte de a urca în trenuri
de O.P.    |    29 Mai 2014   •   06:23

Milioane de navetişti au format cozi uriaşe la metroul din Beijing. Noile măsuri de securitate, ce prevăd percheziţionarea corporală a fiecărui om ce circulă cu metroul, le-au lungit călătoria cu cel puţin o oră. Măsura a fost introdusă din cauza numeroaselor atacuri deosebit de sângeroase ce au avut loc în ultima vreme în China.

Până acum, navetiştii trebuiau să treacă prin filtre de securitate, unde le erau verificate bagajele, o măsură impusă la Olimpiada din urmă cu şase ani şi păstrată până în prezent. Dar, de acum înainte, ei vor fi percheziţionaţi şi corporal de paznici. O astfel de măsură a fost propusă în ianuarie la toate staţiile de lângă Piaţa Tiananmen, dar a fost extinsă şi la alte staţii din centrul Beijingului.

Securitatea la metrou a fost înăsprită cu numai câteva zile înainte de aniversarea a 25 de ani de la masacrul din Piaţa Tiananmen, soldat cu mii de morţi de partea protestatarilor care cereau democraţie. Poliţiştii se aşteaptă la violenţe cu această ocazie şi s-au mobilizat în număr mare.

În ultima vreme, China a fost tulburată de tot mai multe atacuri ale separatiştilor. În luna martie a acestui an, un grup de atacatori au înjunghiat mortal 33 de oameni şi au rănit alţi peste 130 la o staţie din sud-vestul Chinei.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close