Antena 3 Externe Măsura RADICALĂ pe care o ia Ucraina începând cu 1 martie. Rusia a fost lovită din plin: "Cetăţenii NU vor mai putea trece graniţa"

Măsura RADICALĂ pe care o ia Ucraina începând cu 1 martie. Rusia a fost lovită din plin: "Cetăţenii NU vor mai putea trece graniţa"

de O.P.    |    04 Feb 2015   •   08:22
Măsura RADICALĂ pe care o ia Ucraina începând cu 1 martie. Rusia a fost lovită din plin: "Cetăţenii NU vor mai putea trece graniţa"

Guvernul ucrainean a anunţat că, începând de la 1 martie, accesul cetăţenilor ruşi pe teritoriul Ucrainei se va face doar pe baza paşapoartelor străine, de serviciu sau diplomatice, relatează Itar Tass.

De asemenea, Kievul le interzice copiilor ruşi de până în 14 ani să călătorească pe teritoriul Ucrainei pe baza certificatelor de naştere, aşa cum permitea până în prezent un acord bilateral privind circulaţia fără vize semnat în 1997.

Decizia a fost publicată marţi pe site-ul Guvernului ucrainean.

Pe de altă parte, premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a dat ordin serviciilor pentru migraţie şi de frontieră să plaseze sub control perioada de şedere a cetăţenilor ruşi în Ucraina.

"Am dat ordin serviciilor ucrainene pentru migraţie şi de frontieră să plaseze sub control perioada de şedere a cetăţenilor ruşi care intră în Ucraina", a declarat el.

Această măsură "va permite (...) consolidarea controalelor la graniţă şi asigurarea intereselor naţionale de apărare ale Ucrainei", a afirmat şeful Guvernului de la Kiev.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close