Antena 3 CNN Externe Măsura reducerii impozitelor pe salariile angajaților, adoptată de Guvernul din Italia. Meloni: "Mă simt mândră"

Măsura reducerii impozitelor pe salariile angajaților, adoptată de Guvernul din Italia. Meloni: "Mă simt mândră"

Guvernul italian a adoptat, printre alte măsuri, reducerea impozitelor care vizează salariile angajaților.

Măsura reducerii impozitelor pe salariile angajaților, adoptată de Guvernul din Italia. Meloni: "Mă simt mândră"
Sursa foto: Hepta Zuma Press / LaPresse / Roberto Monaldo
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mai 2023   •   23:27

Guvernul italian a adoptat, luni, măsura care va reduce, deşi temporar, presiunea fiscală asupra lucrătorilor cu venituri anuale de până la 35.000 de euro, până la sfârşitul anului.

"Mă simt mândră că Guvernul a decis să sărbătorească 1 Mai cu fapte şi nu cu vorbe şi cred că datorăm o nouă susţinere unei economii care, deşi într-un moment de dificultate, ne oferă mari satisfacţii”, a declarat şefa Executivului, Giorgia Meloni, într-un mesaj video.

Decretul de luni stabileşte, pentru restul anului în curs, o reducere a diferenţei dintre salariul plătit de angajator şi cel încasat de angajat de 7%, de la 3%, pe statele de plată de până la 25.000 de euro pe an şi de 6%, de la 2%, la cele de 35.000 de euro, ceea ce va permite, în ambele situații, o creştere salarială de circa 100 de euro.

"Este o măsură concretă împotriva crizei costului vieţii”, a explicat ministrul economiei, Giancarlo Giorgetti.

Citește și: Proteste masive în Franța, de 1 Mai! Un polițist a fost grav rănit, după ce echipamentul său a luat foc

De asemenea, de la 1 ianuarie anul viitor, venitul de cetăţenie, destinat celor cu venituri mici, va fi înlocuit cu un "cec de incluziune”, care va putea fi acordat pentru 18 luni şi va fi rezervat familiilor ce cuprind rude cu handicap, minori sau persoane cu vârsta mai mare de 60 de ani.

Acesta va fi plafonat la 500 de euro pe lună (630 de euro pentru căminele în care trăiesc persoane peste 67 de ani sau cu handicap grav), plus 280 de euro pentru cei care nu sunt proprietarii locuinţei.

Totodată, Guvernul a anunţat crearea unui "instrument de acces la activitate” profesională, ce prevede, începând din septembrie, obligativitatea participării persoanelor apte de muncă la stagii de formare sau "proiecte utile colectivităţii”, în schimbul unei indemnizaţii medii de 350 de euro pe lună pentru o perioadă de un an.

De asemenea, sunt anunțate scutiri de taxe, până în decembrie, pentru cei care angajează tineri până în 30 de ani care nu muncesc şi nici nu studiază.

Maurizio Landini, liderul principalului sindicat italian CGIL, a criticat noul set de măsuri, afirmând că, în Italia, salariile sunt mici din cauza impozitelor mari.

Mii de oameni au manifestat, luni, în toată Italia, de la Torino la Roma, unde o clădire a Guvernului a fost bombardată cu ouă, potrivit stiridiaspora.ro.

×
Subiecte în articol: Italia impozit salarii
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close