Antena 3 CNN Externe Măsuri anti-fumat în Australia: Vor să interzică publicarea pe pachete a logo-ului producătorului (VIDEO)

Măsuri anti-fumat în Australia: Vor să interzică publicarea pe pachete a logo-ului producătorului (VIDEO)

Măsuri anti-fumat în Australia: Vor să interzică publicarea pe pachete a logo-ului producătorului (VIDEO)
Sursa foto: tigari
29 Apr 2010   •   18:21

Măsuri antifumat fără precedent în Australia. Oficialii de la Canberra vor ca, din 2012, pachetele de ţigări să se transforme radical. Australienii speră ca numărul fumătorilor să scadă după ce pachetele vor rămâne fără design-ul atrăgător.

Oficialii australieni vor forţa companiile să renunţe la culorile şi logourile de pe pachetele de ţigări în următorii doi ani. De la 1 iulie, 2012, va intra în vigoare una dintre cele mai dure legi de acest fel din lume care va transforma radical ambalajele şi le va face neatractive.

"Ţigările nu sunt un lucru cu care să te mândreşti. Aşa că guvernul nu stă pe gânduri când e vorba de această măsură. Companiilor producătoare de ţigări nu le va face plăcere, se vor opune. Cu toate acestea, noi credem că atât măsura aceasta, cât şi altele, vor ajuta la reducerea fumatului", a declarat Kevin Rudd, premierul Australiei.

Potrivit studiilor, logourile de pe pachet şi designul reduc din eficacitatea mesajelor care avertizează asupra pericolelor la care se expun fumătorii. Oficialii cred că măsura va reduce atracţia pe care ţigările o exercită mai ales asupra tinerilor.

Bolile cauzate de fumat ucid an de an peste 15.000 de australieni.



Antena 3

×
Subiecte în articol: tigari Australia fumat lege
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close