Antena 3 CNN Externe "Măsuri concrete" vor permite inspectorilor OSCE să monitorizeze armistiţiul din Ucraina

"Măsuri concrete" vor permite inspectorilor OSCE să monitorizeze armistiţiul din Ucraina

"Măsuri concrete" vor permite inspectorilor OSCE să monitorizeze armistiţiul din Ucraina
17 Feb 2015   •   17:16

Liderii Rusiei, Germaniei şi Ucrainei au căzut de acord asupra unor "măsuri concrete" care să permită observatorilor Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) să monitorizeze respectarea armistiţiului fragil din estul Ucrainei, a anunţat marţi Berlinul, transmite AFP.

Aceste măsuri, care nu a fost detaliate, au fost convenite în cadrul unei discuţii telefonice purtate luni seara între cancelarul german, Angela Merkel cu Vladimir Putin şi Petro Poroşenko.

"Referitor la Debalţevo", cei trei lideri "au convenit asupra unor măsuri concrete care să permită OSCE să monitorizeze situaţia din teren", în timp ce acordul de la Minsk prevede începerea retragerii armelor grele începând cu marţi, 17 februarie, se arată , într-un comunicat semnat de purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert.

Echipa de observatori OSCE însărcinată cu monitorizarea respectării armistiţiului nu a putut să ajungă la Debalţevo, din cauza ostilităţilor în desfăşurare, iar retragerea armamentului greu nu a început în cursul nopţii de luni spre marţi.

Responsabili ai guvernului de la Kiev şi rebelii proruşi se acuză reciproc de a fi la originea atacurilor care împiedică retragerea tancurilor, lansatoarelor de rachetă şi artileriei grele de pe linia frontului în estul Ucrainei.

×
Subiecte în articol: Petro Porosenko OSCE
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close