Antena 3 CNN Externe Măsuri de securitate sporite în New York. Lunetişti pe acoperişuri, elicoptere în survol permanent şi peste 200 de camere de supraveghere suplimentare

Măsuri de securitate sporite în New York. Lunetişti pe acoperişuri, elicoptere în survol permanent şi peste 200 de camere de supraveghere suplimentare

Măsuri de securitate sporite în New York. Lunetişti pe acoperişuri, elicoptere în survol permanent şi peste 200 de camere de supraveghere suplimentare
27 Ian 2014   •   14:42

Comandantul Departamentului de Poliţie din New York (NYPD), Ray Kelly, a decis să consolideze securitatea metropolei americane prin instalarea a peste 200 de camere de supraveghere provizorii în centrul Manhattanului. Măsura este prezentată ca fiind una preventivă împotriva unor eventuale atentate teroriste, având în vedere că oraşul va găzdui evenimentul sportiv cel mai popular de pe continentul nord-american, finala campionatului de fotbal american, Super Bowl, care va avea loc duminică, 2 februarie.

Forţele de ordine sunt obişnuite cu evenimente de amploare, având experienţă cu petrecerea anuală de Revelion din Times Square, la care sunt prezenţi sute de mii de oameni.
Poliţia a folosit o strategie similară şi cu prilejul maratonului din New York City, când au împânzit linia de sosire cu peste 150 de camere.

De menţionat că centrul oraşului este supravegheat deja de mii de camere, iar noile sisteme vor fi adiţionale, pentru a veghea mai bine puncte considerate vulnerabile, relatează AP.

Sistemul deja existent de supraveghere video, "Domain Awareness System", are la dispoziţie aproape 6000 de camere şi include un program de recunoaştere a unor activităţi suspecte.

În perioada imediat următore, efectivul de patrulare al poliţiştilor civili şi în uniformă va fi mărit substanţial.
De asemenea, elicopterele NYPD vor survola în permanenţă oraşul, iar lunetiştii vor fi plasaţi în punctele strategice.

Jocul cel mai aşteptat din NFL şi toate evenimentele organizate pe marginea lui vor fi găzduite în comun de către două state, New York şi New Jersey. Chiar dacă vremea se anunţă a fi deosebit de rece, arena MetLife Stadium din New Jersey va fi luată cu asalt de fanii celor două echipe.

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close