Antena 3 CNN Externe Măsuri de securitate sporite pe aeroporturi după atentatul eşuat de Crăciun

Măsuri de securitate sporite pe aeroporturi după atentatul eşuat de Crăciun

Măsuri de securitate sporite pe aeroporturi după atentatul eşuat de Crăciun
Sursa foto: aeroport
28 Dec 2009   •   23:55

Traficul aerian din Statele Unite şi Europa este perturbat, din cauza recentelor măsuri de securitate sporite. Multe zboruri au avut întârzieri, iar pasagerii au fost avertizaţi că vor fi supuşi la percheziţii corporale. Noile măsuri de securitate au fost impuse în urma atentatului eşuat, în ziua Crăciunului, împotriva unui zbor pe ruta Amsterdam-Detroit. Aeroportul din Detroit a intrat din nou în alertă, duminică, din cauza unui pasager suspect al unei curse venite de la Amsterdam. A fost vorba doar despre o alarmă falsă.

Pe marile aeroporturi din Statele Unite şi Europa a domnit haosul, din cauza noilor măsuri de control adoptate în grabă, într-o perioadă de vârf pentru transportul aerian.

Companiile aeriene britanice au primit ordine să limiteze bagajele de mână luate de pasageri la bordul aeronavelor. Mai mult, autorităţile au decis că pasagerii nu trebuie să se ridice de pe scaune nici măcar pentru a merge la toaletă, în ultima oră a zborului.

Deşi au aşteptat cu orele, pasagerii nu au protestat şi s-au declarat dispuşi să fie controlaţi de scannere corporale - respinse, până acum, de Parlamentul European.

Pasagerii s-au confruntat cu măsuri de securitate consolidate dar şi cu numeroase zboruri întârziate.

Mai mulţi călători au povestit cum fiecare pungă care nu se afla în bagaj a fost golită şi examinată. Călătorii au fost obligaţi să îşi scoată încălţămintea şi să ridice fiecare picior pentru a-l arăta controlorilor.

Măsurile noi de securitate au fost adoptate după ce un nigerian a încercat să se arunce în aer la bordul unui avion al companiei Northwest Airlines ce zbura pe ruta Amsterdam-Detroit. Duminică seara, un al doilea nigerian a fost arestat pentru ?activităţi suspecte? la bordul unui alt avion al companiei Northwest Airlines.

Antena 3

×
Subiecte în articol: atentat delta Amsterdam Detroit
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close