Antena 3 CNN Externe Măsuri împotriva gripei porcine: OMS ar putea începe producerea a peste cinci miliarde de antivirale

Măsuri împotriva gripei porcine: OMS ar putea începe producerea a peste cinci miliarde de antivirale

Măsuri împotriva gripei porcine: OMS ar putea începe producerea a peste cinci miliarde de antivirale
Sursa foto: Virus
19 Mai 2009   •   18:51

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că ar putea începe producerea a peste cinci miliarde de antivirale. Oficialii organizaţiei se tem că gripa porcină se extinde din ce în ce mai mult.

În Europa, cel mai recent caz a fost confirmat în Grecia, în timp ce numărul total de persoane bolnave din China a ajuns la 178.

Oficialii de la Atena au luat măsuri drastice pentru ca virusul să nu se extindă, mai ales că o mare parte din economia ţării se bazează pe turism.

"Din păcate, estimările epidemiologilor şi ale experţilor în boli infecţioase privind probabilitatea ca virusul noii gripe să apară în Grecia s-au confirmat. Este vorba despre un bărbat de 19 ani care s-a întors din Statele Unite", a declarat Giorgios Papageorgiou, adjunctul ministrului Sănătăţii.

În timp ce în Japonia şi în Statele Unite numărul de noi cazuri creşte de la o oră la alta, în Mexic, ţara de unde a pornit virusul, lucrurile par să reintre în normal. Rămân, totuşi, câteva măsuri elementare de precauţie.

În ciuda faptului că virusul continuă să se extindă, oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au anunţat că vor menţine faza de alertă de nivel 5, ceea ce înseamnă că o pandemie cu noul virus AH1N1 este iminentă.
Ultima fază, 6, va anunţa automat prima pandemie de gripă atipică din secolul XXI.
Antena 3

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close