Antena 3 CNN Externe Se iau măsuri drastice în Europa împotriva refugiaţilor

Se iau măsuri drastice în Europa împotriva refugiaţilor

Se iau măsuri drastice în Europa împotriva refugiaţilor
Sursa foto: Foto: pixabay.com
29 Ian 2016   •   12:54
Se iau măsuri drastice în Europa împotriva imigranţilor care nu vor primi azil. Zeci de mii de oameni vor fi expulzaţi din Suedia, au anunţat oficialii de la Stockholm. De asemenea, Germania ar putea să nu mai ofere azil marocanilor, tunisienilor şi algerienilor. 
 
Cel puţin 80.000 de imigranţi vor fi expulzaţi din Suedia, în anii următori, a anunţat ieri ministrul suedez de interne. Autorităţile plănuiesc să scoată din ţară aproape o jumătate din numărul de refugiaţi care au pătruns pe teritoriul Suediei anul trecut. 
 
Ministrul suedez pentru migraţie a anunţat că imigranţii care vor refuza să părăsească teritoriul ţării vor fi expulzaţi cu forţa. 
 
Şi Germania recurge la măsuri drastice pentru reducerea numărului de imigranţi cărora li se va oferi azil. Autorităţile de la Berlin plănuiesc să nu mai ofere azil cetăţenilor marocani, algerieni şi tunisieni. Germanii au inclus cele trei ţări pe lista statelor sigure, motiv pentru care imigranţii care vin de acolo, vor fi trimişi înapoi.
 
O veste bună pentru imigranţi vine din partea preşedintelui Comiteltului Olimpic Internaţional. Oficialul a anunţat că un refugiat din Grecia va purta torţa cu flacăra olimpică la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Rio de anul acesta. Flacăra olimpică va trece şi printr-o tabără de în semn de solidaritate cu situaţia imigranţilor.
 

×
Subiecte în articol: masuri Europa refugiati Germania Suedia ministru
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close