Antena 3 CNN Externe Măsurile antiimigrație dispuse de Donald Trump au fost acceptate

Măsurile antiimigrație dispuse de Donald Trump au fost acceptate

Măsurile antiimigrație dispuse de Donald Trump au fost acceptate
19 Iul 2017   •   23:22

Curtea Supremă de Justiţie din SUA a dispus menţinerea interdicţiilor impuse de preşedintele Donald Trump la venirea refugiaţilor, până la o viitoare decizie a unei instanţe federale, dar permite o mai mare flexibilitate în cazul vizelor cetăţenilor din şase ţări din Orientul Mijlociu şi Africa.

Instanţa supremă a decis miercuri, cu şase voturi pentru şi trei împotrivă, că autorităţile americane trebuie să le acorde vize cetăţenilor din Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen care au bunici, veri sau alte rude apropiate în Statele Unite.

Pe 26 iunie, Curtea Supremă de Justiţie a stabilit că măsurile antiimigraţie adoptate de preşedintele Donald Trump vor intra în vigoare imediat, urmând să fie valabile cel mult 120 de zile. Ordonanţa prezidenţială din 6 martie prevede suspendarea acordării vizelor timp de 90 de zile pentru cetăţenii din Libia, Iran, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen. De asemenea, primirea refugiaţilor ar urma să fie suspendată timp de 120 de zile, pentru a le permite instituţiilor guvernamentale americane să implementeze proceduri mai puternice de verificare a străinilor care vor să intre în Statele Unite.

Practic, până în octombrie, instanţa supremă permite blocarea venirii în Statele Unite a cetăţenilor din Libia, Iran, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen care "nu au relaţii de bună-credinţă cu o persoană ori entitate din Statele Unite". Instanţa îi cere preşedintelui să finalizeze planul promis de revizuire a procedurilor de verificare, ceea ce ar putea însemna că problema se va rezolva până când instanţa va analiza în totalitate măsurile antiimigraţie, adică în octombrie.

Decizia de miercuri a fost luată ca reacţie la contestaţii privind ordinul împotriva refugiaţilor şi în contextul solicitării de clarificări în legătură cu rudele considerate "relaţii de bună-credinţă" ce pot constitui excepţii la acordarea vizelor.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: masuri Donald Trump
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close