Antena 3 CNN Externe Măsurile de securitate sporite în Amsterdam, în urma atacului din Barcelona

Măsurile de securitate sporite în Amsterdam, în urma atacului din Barcelona

Măsurile de securitate sporite în Amsterdam, în urma atacului din Barcelona
31 Aug 2017   •   22:29

Amsterdamul va întări măsurile de securitate ca urmare a atentatelor teroriste care au avut loc în Catalonia şi va încerca inclusiv să reducă durata şi cozile de aşteptare la principalele atracţii turistice, a anunţat joi primăria acestui oraş, informează AFP. 

Primarul Eberhard van der Laan, Ministerul Public şi forţele de ordine au avut o reuniune cu responsabili ai "mai multor mari atracţii turistice, pentru a discuta despre actuala ameninţare teroristă", a anunţat primăria din Amsterdam. 

"Reuniunea a fost organizată ca răspuns la recentele atentate din Spania", soldate cu 16 morţi, a precizat Van der Laan, într-un comunicat publicat pe site-ul primăriei. 

"Am convenit, de asemenea, că reprezentanţii obiectivelor turistice se vor antrena cu poliţia şi serviciile de urgenţă, pentru a şti ce trebuie făcut în caz de ameninţare teroristă", a adăugat primăria. 

Mai multe situri turistice au fost incluse în aceste discuţii, cum sunt popularul Heineken Experience şi Museumplein (Piaţa Muzeului), unde se află muzeele Van Gogh, Rijksmuseum şi Stedelijk Museum. 

Cu toate acestea, Van der Laan a recunoscut că nu "va putea fi niciodată exclusă posibilitatea unui atac". 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close