Antena 3 CNN Externe Maternitate din Siria, ținta unui raid aerian

Maternitate din Siria, ținta unui raid aerian

Maternitate din Siria, ținta unui raid aerian
28 Apr 2017   •   18:59

 O maternitate dintr-o zonă controlată de rebeli în nordul Siriei a fost vineri ţinta unui atac aerian, a anunţat organizaţia umanitară 'Salvaţi Copiii!', acesta fiind cel mai recent dintr-o serie de atacuri care au vizat unităţi medicale din această ţară , relatează DPA. 

''Acesta nu este un atac izolat. Numai în cursul acestei luni au fost vizate 12 unităţi medicale'', a afirmat Sonia Khush, director al filialei siriene a organizaţiei 'Salvaţi Copiii!'. Nouă dintre aceste atacuri au avut loc în ultimele zile. 

Maternitatea spitalului din Idlib (nord) a fost lovită de două rachete joi seara, a anunţat organizaţia, menţionând că nu s-au înregistrat victime. Acelaşi spital a fost lovit 
în cursul unui raid în 2016, acţiune soldată cu doi morţi. 

Potrivit organizaţiei caritabile citate, spitalele care au fost atacate au în îngrijire 2.100 de femei şi copii şi înregistrează 550 de naşteri în fiecare lună. Cel mai apropiat spital care asigură servicii similare se află la 70 de kilometri de Idlib. 

''În ultimele două zile, informaţiile indică faptul că atacurile asupra unităţilor medicale din guvernoratele Idlib, Hama, Raqqa, Daraa şi Hassake s-au soldat cu zeci de morţi şi răniţi în rândul civililor şi al angajaţilor din domeniul sănătăţii'', potrivit Biroului ONU pentru coordonarea problemelor umanitare (OCHA).

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Siria raid aerian maternitate
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close