Antena 3 CNN Externe Fiu de polițiști, ucide doi oameni cu mașina, după o noapte de fumat cannabis, în Anglia. Tânărul, declarat nevinovat de autorități

Fiu de polițiști, ucide doi oameni cu mașina, după o noapte de fumat cannabis, în Anglia. Tânărul, declarat nevinovat de autorități

Un tânăr de 20 de ani, care a ucis doi oameni cu mașina în timp ce se afla sub influența drogurilor, este dat în judecată de familia uneia dintre victime, după ce autoritățile au decis să nu facă nicio zi de închisoare pentru omor din culpă.

Fiu de polițiști, ucide doi oameni cu mașina, după o noapte de fumat cannabis, în Anglia. Tânărul, declarat nevinovat de autorități
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Sep 2021   •   17:35

În noaptea de 2 august 2018, Max Coopey (foto, stânga), pe atunci în vârstă de 17 ani, conducea mașina sport aparținând tatălui său, Russel Coopey (foto, dreapta) sergent în cadrul Poliției Metropolitane londoneze.

El i-a lovit în viteză pe Jason Imi, 48 director de vânzări într-o companie britanică de IT, și pe colegul său John Shackley, 61 de ani.

Cei doi se întorceau acasă de la muncă.

În urma impactului, victimele au fost aruncate pe acoperișul mașinii și au căzut pe caldarâm. Ancheta a stabilit că cei doi bărbați au murit pe loc.

De asemenea, investigația a relevat că tânărul șofer se afla sub influența cannabisului peste limita admisă și se îndrepta spre vila de un milion de lire a părinților săi, situată în Ascot, Berkshire.

Cazier juvenil bogat pentru șoferul de 17 ani, care fumase cannabis

Cu opt săptămâni înainte de noaptea fatală, Max Coopey fusese arestat pentru conducere sub influența drogurilor.

Cazierul său înainte de accidentul mortal mai relevă cinci condamnări primite ca minor pentru șapte infracțiuni, între care agresiune, jaf și gestionare de bunuri furate.

Când i-a lovit pe cei doi bărbați cu mașina, Coopey avea o vechime la volan de doar două luni.

Arestat inițial pentru infracțiunea de omucidere prin imprudență - faptă pedepsită cu până la 14 ani de închisoare în Marea Britanie, dacă autorul este sub influența drogurilor - Coopey a fost exonerat în urma anchetei, care a conchis că tânărul nu este vinovat de moartea celor doi bărbați.

În martie 2020, un medic legist a susținut că nu poate spune fără urmă de îndoială că tânărul conducea cu viteză sau că drogurile din organismul său au avut efect asupra felului în care conducea.

În cadrul investigației au fost aduse dovezi conform cărora Coopey nu a putut să vadă cele două victime mai devreme de o secundă de momentul impactului, concluzia fiind că impactul a fost inevitabil.

Părinții tânărului, anchetați sub suspiciunea că i-au înlesnit consumul de droguri

Daily Mail mai arată că părinții lui Max Coopey, ambii polițiști în cadrul Poliției Metropolitane, au fost investigați sub suspiciunea că i-au facilitat sau permis fiului lor să consume droguri, dar nu au fost puși sub acuzare.

Ancheta poliției din Thames Valley a decis în cele din urmă că fiul sergentului de poliție nu se face vinovat de moartea lui Jason Imi și John Shackley, ci doar pentru conducere sub influența drogurilor.

El a primit o amendă de 105 lire.

Soția lui Jason Imi, Sarah, nu s-a împăcat cu această soluție în instanță. Femeia l-a dat în judecată, într-o acțiune civilă, pe Max Coopey și solicită despăgubiri de peste 200.000 de lire.

Moartea lui Imi (portretizat în fotografia următoare, alături de soția sa) a lăsat fără tată doi băieți și o fată, cu vârste între 16 și 19 ani.

În viteză spre casă după o noapte de fumat cannabis

Potrivit Daily Mail, și familia lui John Shackley a decis să intenteze proces civil.

Publicația britanică arată că documentele depuse la dosarul înaintat de soția lui Jason Imi indică faptul că Max Coopey era cu doi prieteni în mașină în momentul accidentului, după o noapte petrecută conducând și fumând cannabis.

El conducea cu faza scurtă și avea viteză. Când i-a observat pe cei doi pietoni, nu a reușit să încetinească, să schimbe direcția mașinii sau să claxoneze.

Coopey rula pe șoseaua A329 în vehiculul sport al tatălui său în situația în care nu era apt să conducă "din cauza consumului de cannabis și opiacee", se mai arată în documentele depuse de partea vătămată la dosar.

Viteza mare a mașinii nu le-a lăsat victimelor nicio șansă să reacționeze.

Unul dintre cei doi bărbați loviți de Coopey era îmbrăcat în haine de culoare deschisă și, teoretic, ușor de observat.

Cei doi aproape încheiaseră traversarea drumului când au fost loviți de mașina condusă de Coopey.

După ce șoferul a fost arestat la fața locului, a fost testat ulterior pentru droguri în sânge și s-a confirmat că avea o concentrație de compuși psihoactivi specifici cannabisului în valoare 3,3 micrograme pe litru de sânge.

Limita legală în Marea Britanie este de 2 micrograme per litru de sânge.

×
Subiecte în articol: Max Coopey cannabis accident rutier
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close