Antena 3 CNN Externe McCain: Atentatorul de Crăciun nu trebuia să primească dreptul la un proces civil

McCain: Atentatorul de Crăciun nu trebuia să primească dreptul la un proces civil

McCain: Atentatorul de Crăciun nu trebuia să primească dreptul la un proces civil
Sursa foto: mccain
25 Ian 2010   •   03:37

Senatorul John McCain, fost candidat la preşedinţia SUA, a declarat că este hotărât să descopere cine este vinovat pentru breşa de securitate în tentativa de atentat de Crăciun, când Umar Farouk Abdulmutallab a încercat să arunce în aer un avion american.

"Nimeni nu a fost găsit responsabil. Se pare că aceasta ar putea fi, din păcate, vechiul joc de la Washington - nu inventat de această administraţie: 'Suntem toţi responsabili, deci nu e nimeni responsabil.'
"Poporul american doreşte să tragă la răspundere. Şi aceasta intenţionez să fac ca membru al Comisiei de Securitate Internă, pentru a vedea dacă nu putem continua să descoprim cine este responsabil şi să îi tragem la răspundere,"declara fostul contracandidat al lui Obama .
Acesta sublinia că evenimentele şi modul cum au fost abordate au demonstrat că s-au făcut erori importante atât în anticiparea atentatului cât şi în modul de valorificare a informaţiilor," sublinia McCain .
Referindu-se la caseta difuzată de Osama bin Laden acesta opina că el încă este ?o forţă motivaţională pentru jihadişti, extremiştii islamişti din lume? .
Senatorul s-a mai plâns că atunci când Abdulmutallab a fost arestat, urmare a atentatului eşuat, el a primit drepturile americane(Miranda).

"Orice şansă de a descoperi legătura lui Osama bin Laden cu acest atentat s-a spulberat când a fost luată această decizie- fără consultarea fără nici a unui şef de informaţii- de către Departamentul de justiţie cu ordine din partea unor agenţi FBI de rang inferior. Pentru a i se da acestui individ un proces într-un tribunal civil, apoi i s-au dat drepturile Miranda şi a primit avocat. El a cooperat până ce a primit un avocat. Aceasta pentru mine este neconceput?, arăta McCain.
Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close