Antena 3 CNN Externe McDonald`s retrage de la vânzare 12 milioane de pahare "contaminate cu cadmiu" (VIDEO)

McDonald`s retrage de la vânzare 12 milioane de pahare "contaminate cu cadmiu" (VIDEO)

McDonald`s retrage de la vânzare 12 milioane de pahare "contaminate cu cadmiu" (VIDEO)
Sursa foto: pahare
04 Iun 2010   •   14:39

Compania McDonald`s se află în atenţia presei internaţionale, după ce a retras de pe piaţă 12 milione de pahare de promovare a noului film de desene animate Shrek. Elementele de design imprimate pe acestea conţin cadmiu, un metal toxic, informează BBC News.

Clienţii companiei au fost rugaţi să nu mai utilizeze aceste pahare, după ce reprezentanţii McDonald`s au descoperit metalul toxic. Paharele au putut fi achiziţionate în SUA la preţul de doi dolari, fiind disponibile în patru modele pe care sunt desenate personajele principale ale filmului de desene animate.

"Noi credem că paharul Shrek este sigur pentru consumatori", a declarat Bill Whitman, purtătorul de cuvânt al filialei McDonald`s din SUA. "Însă, pentru a ne asigura că clienţii noştri primesc produse sigure din partea noastră, am luat hotărârea de a opri vânzarea acestora şi de a retrage, în mod voluntar, aceste produse, începând din acest moment", a continuat acesta.

Reprezentanţii McDonald`s se tem că urmele de cadmiu de pe pahare ar putea rămâne pe mâinile copiilor, de unde ar putea ajunge în corpul lor. Cadmiul poate afecta ficatul, rinichii, plămânii, sistemul nervos şi creierul.

Antena3.ro


×
Parteneri
Mecanismul prin care românii cu pensii mici vor rămâne cu mai mulți bani
x close