McDonald's va plăti despăgubiri de 700.000 de dolari către comunitatea musulmană din Michigan

de M.T.    |    23 Ian 2013   •   14:25
McDonald's va plăti despăgubiri de 700.000 de dolari către comunitatea musulmană din Michigan

McDonald's a fost de acord să plătească despăgubiri de 700.000 de dolari comunităţii musulmane din Michigan, după ce unul dintre restaurantele companiei şi-a păcălit clienţii că serveşte mâncare halal.

Potrivit celor de la The independent, situaţia a ieşit la lumină în septembrie 2011, atunci când Ahmed Ahmed a cumpărat un sandviş cu pui dintr-un restaurant din Dearborn, în apropiere de Detroit, şi a descoperit că nu este halal, în ciuda faptului că în interiorul locaţiei i s-a garantat că acesta a fost pregătit conform legilor islamice.

În Dearborn există două restaurante McDonald's, ambele vânzând produse halal pentru una dintre cele mai numeroase comunităţi musulmane din Statele Unite.

După ce a descoperit înşelătoria, Ahmed Ahmed a contactat un avocat şi a dat în judecată celebra companie. În urma unei anchete, s-a ajuns la concluzia că restaurantul respectiv a vândut mâncare care nu era halal în mai multe ocazii.

După o discuţie între cele două părţi, McDonald's a fost de acord să plătească o despăgubire de 700.000 de dolari, bani care vor fi împărţiţi între clientul păcălit, o clinică din Detroit, Muzeul Naţional al Arabilor Americani din Dearborn şi echipa de avocaţi care l-a reprezentat pe Ahmed.

Kassem Dakhlallah, avocatul lui Ahmed, a declarat că angajaţii McDonald's au fost neglijenţi, însă nu există dovezi care să suţină că greşeală a fost una intenţionată.

„Cei de la McDonald's au luat acest caz în serios încă de la început şi au explicat clar că îşi doresc să-l rezolve”, a precizat Dakhlallah.


Parteneri
x close