Antena 3 CNN Externe Un medic trebuie să întrețină timp de 18 ani copilul unui pacient, după ce a greșit vasectomia bărbatului

Un medic trebuie să întrețină timp de 18 ani copilul unui pacient, după ce a greșit vasectomia bărbatului

Instanța de judecată a obligat un bărbat să acorde sprijin financiar copilul unui pacient, până când acesta va împlini 18 ani, asta după ce pacientul a conceput copilul, în ciuda faptului că făcuse vasectomie.

Un medic trebuie să întrețină timp de 18 ani copilul unui pacient, după ce a greșit vasectomia bărbatului
Sursa foto: pexels.com
de Alexandra Axinia    |    19 Mai 2023   •   17:20

Diego Naranjo este numele medicului din Medellin, Columbia, care va trebui să plătească 295 de milioane de pesos, adică peste 65.000 de dolari, pentru întreținerea copilului unui pacient, după ce l-a asigurat pe bărbat că vasectomia pe care i-a făcut-o a fost un succes și că nu mai trebuie să folosească alte mijloace de contracepție, potrivit El Pais.

”În urma intervenției, pacientului nu i s-a recomandat să utilizeze metode contraceptive pentru a evita riscul de sarcină.

Părinții nu își doreau mai mulți copii, pentru că veniturile familiei sunt limitate din cauza problemelor de sănătate pe care le are tatăl”, se arată în decizia instanței.

Conform El Pais, tatăl copilului suferă de o afecțiune care îi limitează capacitatea de muncă, mai exact „pierderea severă a auzului bilateral”. Are amețeli frecvente și trebuie să poarte un aparat auditiv pentru a auzi.

Din cauza acestei probleme de sănătate nu a mai putut să-și găsească un loc de muncă, așa că judecătorul a decis că medicul trebuie tras la răspundere, fiind de fapt responsabil pentru conceperea bebelușului.

Intervenția greșită a avut loc în 2012, iar copilul pacientului, o fată, s-a născut în anul următor. În prezent are 10 ani, așa că medicul mai are de plătit sprijin financiar doar 8 ani.
 

×
Subiecte în articol: doctor intretinere copil operatie esuata
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close