Antena 3 CNN Externe Un medic care a ucis pacienţi cu COVID a fost arestat. Motivaţia gestului său

Un medic care a ucis pacienţi cu COVID a fost arestat. Motivaţia gestului său

Poliţia a deschis o anchetă pentru omor în cazul unui medic primar, care a ucis doi pacienţi infectaţi cu coronavirus prin injecţie letală.

Un medic care a ucis pacienţi cu COVID a fost arestat. Motivaţia gestului său
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    20 Noi 2020   •   23:00

Omorurile au avut loc în oraşul german Essen, situat într-una dintre regiunile cel mai grav afectate de pandemie iar suspectul, care a fost arestat, este un medic de 44 de ani, angajat din februarie la Spitalul Universitar din oraş.

Potrivit informaţiilor făcute publice de anchetatori, victimele sunt doi bărbaţi, de 47 şi, respectiv, 50 de ani, care dezvoltaseră forma gravă a infecţiei cu COVID-19 şi se aflau internaţi la Terapie Intensivă.

Medicul suspect a mărturisit unul dintre omoruri şi şi-a justificat fapta afirmând că a vrut să îi cruţe de suferinţă de pacient şi pe familia acestuia.

Publicaţia germană Bild scrie că suspectul a informat familiile pacienţilor înainte de a le administra acestora din urmă injecţia fatală.

Germania permite sinuciderea asistată dar nu este clar dacă victimele voiau să se sinucidă

În baza unei decizii judecătoreşti de anul trecut, pacienţii internaţi în Germania pot recurge la sinucidere asistată, mai exact, pot solicita ajutor în actul sinuciderii, însă nu este clar dacă s-a întâmplat astfel în cazul din Essen.

Subiectul morţilor asistate de medici este în mod particular sensibil în Germania, din cauza implicării acestei ţări în Holocaust, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când milioane de oameni au fost ucişi în lagărele de concentrare şi multe dintre victime au făcut obiectul experienţelor desfăşurate de medici nazişti.

×
Subiecte în articol: Essen medic omor
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close