Antena 3 CNN Externe Medic suspectat de UCIDEREA a 300 de pacienţi, în Brazilia. Motivul crimelor este halucinant

Medic suspectat de UCIDEREA a 300 de pacienţi, în Brazilia. Motivul crimelor este halucinant

Medic suspectat de UCIDEREA a 300 de pacienţi, în Brazilia. Motivul crimelor este halucinant
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
28 Mar 2013   •   21:05

Un medic din Brazilia, cercetat pentru uciderea a şapte pacienţi internaţi la secţia de terapie intensivă, este suspectat de autorităţi că ar fi responsabil de fapt de moartea a circa 300 de persoane, scrie new.sky.com.

Dr. Virginia Helena Soares de Souza şi şapte asistenţi din echipa ei sunt acuzaţi că ar fi administrat bolnavilor doze letale de relaxante musculare şi că le-ar fi întrerupt alimentarea cu oxigen pacienţilor conectaţi la aparate, cauzând astfel decesul lor, susţine un oficial din Ministerul Sănătăţii.

Acuzaţiile anchetatorilor ar rezulta şi din interceptări ale unor convorbiri telefonice ale medicului, care îşi motiva gestul criminal prin dorinţa de a elibera paturile din secţia de terapie intensivă.

"Vreau să eliberez secţia de terapie intensivă. (Pacienţii - n.r.)  Îmi dau o stare de nervozitate", ar fi spus aceasta în una dintre convorbirile făcute publice de anchetatori.

Anchetatorii susţin că dr. Soares se simţea atât de puternică în această secţie a Evangelical Hospital of Curitiba, încât decidea când anume trebuie curmată viaţa unui pacient.

Mai mult, când nu se afla la spital, aceasta îşi suna asistenţii pentru a le cere să ucidă pacienţii.

În vârstă de 56 de ani, dr. Soares este acum judecată pentru comiterea a şapte crime. De asemenea, alţi trei medici şi o asistentă au fost arestaţi, în acelaşi dosar.


×
Subiecte în articol: Brazilia
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close