Antena 3 CNN Externe Un medicament de slăbit ar fi cauzat moartea a cel puțin 500 de persoane în Franța. Compania a fost amendată

Un medicament de slăbit ar fi cauzat moartea a cel puțin 500 de persoane în Franța. Compania a fost amendată

Firma franceză Servier a primit amendă pentru vânzarea unui medicament pentru slăbit care ar fi cauzat moartea a sute de oameni.

Un medicament de slăbit ar fi cauzat moartea a cel puțin 500 de persoane în Franța. Compania a fost amendată
Sursa foto: pixabay
de Claudia Popovici    |    29 Mar 2021   •   22:57

Firma franceză Servier a fost găsit vinovată de înșelăciune în formă agravantă, vătămare corporală prin neglijență şi omor, a decis luni un tribunal din Paris. În plus, compania trebuie să plătească o amendă în valoare de 2,7 milioane de euro (3,17 milioane de dolari).

Familiile victimelor vor fi despăgubite

Mai mult, un fost manager al firmei a primit, de asemenea, o condamnare cu suspendare de patru ani. În plus, victimele vor primi în total 160 de milioane de euro, reprezentând daune.

Medicamentul ar fi afectat sistemul cardiovascular cauzând decesul a cel puțin 500 de pacienți, conform unui studiu realizat de departamentul pentru securitatea medicamentelor din Franța. 

În paralel, departamentul a fost amendat cu 300.000 de euro pentru că nu a retras medicamentul de pe piață în timp util, deși efectele sale adverse erau cunoscute, a decis judecătorul, notează g4media.ro

Medicamentul Mediator a fost lansat pe piața inițial ca medicament pentru diabet, în anii ’70, dar a fost adesea prescris şi pentru cure de slăbire.

×
Subiecte în articol: pastile slăbit Servier firma Franta deces
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close