Antena 3 CNN Externe Medicii rezidenţi din Barcelona s-au dezbrăcat în stradă, în semn de protest

Medicii rezidenţi din Barcelona s-au dezbrăcat în stradă, în semn de protest

Sute de medici şi lucrători din sistemul sanitar din Spania au protestat faţă de condiţiile de muncă epuizante şi implicarea insuficienţă a autorităţilor faţă de situaţia lor. Rezidenţii din Barcelona au folosit o formă inedită de protest: s-au dezbrăcat în stradă!

Medicii rezidenţi din Barcelona s-au dezbrăcat în stradă, în semn de protest
de Dana Musceleanu    |    21 Oct 2020   •   15:10

De mai multe zile rezidenţii catalani şi medicii de pe ambulanţe se află în grevă, lor alăturându-se colegi din toată regiunea, potrivit  Mediafax . 

Mai mulţi directori din guvernul regional al Madridului au demisionat de la conducerea administraţiei sanitare. Cadrele medicale denunţă lipsa personalului din spitale şi extenuarea la care sunt supuşi de mai bine de 7 luni. Rezidenţii catalani s-au dovedit cei mai radicali în abordarea protestului lor. 

Pentru a atrage atenţia față de lipsa de odihnă, salariile mici și lipsa de supervizare a acțiunilor anti-Covid, tinerii doctori și-au scos hainele și au rămas în lenjerie intimă în piața Sant Jaume din Barcelona. 
Acest gest simbolizează lipsa de protecție, au declarat ei, potrivit Associated Press.



Centrul European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor a anunţa marți că Spania are o rată a deceselor de 3,8 la 100.000 de locuitori, în ultimele 14 zile.
Numărul persoanelor ce și-au pierdut viața din cauza Covid-19 în Spania a ajuns la 34.210. Totalul cazurilor de contaminare din țară este de 1.029.668.

×
Subiecte în articol: Spania Barcelona protest COVID-19
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close