Antena 3 CNN Externe "Medicii fără frontiere", interzişi de separatiştii din Ucraina, pentru "spionaj şi trafic de droguri"

"Medicii fără frontiere", interzişi de separatiştii din Ucraina, pentru "spionaj şi trafic de droguri"

"Medicii fără frontiere", interzişi de separatiştii din Ucraina, pentru "spionaj şi trafic de droguri"
25 Oct 2015   •   21:27

Activitățile Medici fără Frontiere (MSF) pe teritoriul așa-numitei "Republici Populare Donețk" au fost interzise pentru "spionaj" și trafic de droguri, au anunțat duminică rebelii proruși din estul Ucrainei.

"Acreditarea MSF a fost anulată din cauza participării colaboratorilor săi la colectarea de informații privind apărarea și livrări ilegale de medicamente psihotrope", a anunțat agenția de presă oficială a separatiștilor, DAN, citată de Agerpres.

Autoritățile autoproclamatei Republici Populare Donețk (DNR) au interzis în această săptămână activitățile mai multor ONG-uri străine, inclusiv MSF, dar nu au explicat motivele.

Potrivit agenției rebelilor, MSF a organizat de asemenea "formațiuni psihologice vizând în mod clar să dezorienteze" populația locală.

ONG-ul nu a fost disponibil imediat pentru a comenta aceste acuzații. Activitățile MSF au fost deja interzise în septembrie în republica rebelă vecină Lugansk, în același timp cu cele ale mai multor ONG-uri străine.

Rebelii au acuzat ONG-ul de stocare "ilegală de medicamente psihotrope", ceea ce MSF a negat în timp ce a afirmat că a fost victima unor măsuri de intimidare, amintește France Presse.

Vineri, misiunea de observatori în Ucraina a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a denunțat aceste restricții, considerând că împiedică activitatea ONG-urilor în zona de conflict.

Conflictul armat dintre rebelii proruși și armata ucraineană a făcut peste 8.000 de morți de la declanșarea sa în aprilie 2014, provocând de asemenea deplasarea a aproximativ 1,5 milioane de persoane în interiorul Ucrainei și a altor sute de mii în Rusia vecină.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close