Antena 3 CNN Externe Medici transformaţi în torţionari. Practici revoltătoare în închisorile CIA

Medici transformaţi în torţionari. Practici revoltătoare în închisorile CIA

Medici transformaţi în torţionari. Practici revoltătoare în închisorile CIA
de M.C.    |    04 Noi 2013   •   08:18
Medici şi personal medical auxiliar, care lucrează pentru armata americană, au încălcat normele deontologice ale meseriei la ordinele venite din partea Ministerului Apărării şi a CIA. Aceştia au fost implicaţi în acte de tortură şi tratamente inumane aplicate suspecţilor de terorism, se arată într-o anchetă independentă, citată de The Guardian.
 
"Etica abandonată: Profesionalismul medical şi abuzul deţinuţilor în războiul contra terorii" arată că medicii şi asistentele trebuiau să hrănească cu forţa prizonierii aflaţi în greva foamei, împotriva regulilor Asociaţiei Mondiale a Medicilor. Personalului medical i s-a cerut să încalce confidenţialitatea relaţiei medic - pacient şi să ofere informaţii despre starea psihică a celor interogaţi.
 
"Este clar că medicii au fost transformaţi în agenţi de informaţii şi că acţiunile lor au fost contrare eticii medicale. Avem o responsabilitate să ne asigurăm că aşa ceva nu se va mai întâmpla niciodată" a spus medicul Gerald Thomson, profesor doctor emerit la Universitatea Columbia şi membru al comisiei de anchetă care a redactat raportul.

×
Subiecte în articol: tortura
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close