Antena 3 CNN Externe "Medicii ar trebui să aibă voie să OMOARE bebeluşi!" Universitatea Oxford a provocat scandalul care a uluit lumea

"Medicii ar trebui să aibă voie să OMOARE bebeluşi!" Universitatea Oxford a provocat scandalul care a uluit lumea

"Medicii ar trebui să aibă voie să OMOARE bebeluşi!" Universitatea Oxford a provocat scandalul care a uluit lumea
Sursa foto: Foto: fullcomment.nationalpost.com
de O.P.    |    01 Mar 2012   •   13:17

Una din cele mai prestigioase universitaţi din lume, Oxford, a şocat milioane de oameni atunci când una din specialistele angajate de ei a declarat că medicii ar trebui să aibă dreptul de a ucide bebeluşii în prima lor zi de viaţă.

Francesca Minerva, unul din cei mai renumiţi specialişt în etică medicală, a declarat că bebeluşii NU sunt persoane, aşadar pot fi ucişi în prima lor zi de viaţă.

Acest lucru s-ar asemăna foarte mult cu un avort, este de părere Francesca. În articolul său extrem de controversat, publicat în British Medical Journal, Minerva explică situaţiile în care s-ar putea recurge la această practică şocantă. "Atunci când mama decide că nu vrea copilul, că nu are cu ce să îl crească, doctorul îl poate omorî.

Mai mult, aceasta numeşte aceste crime "avorturi după naştere" şi consideră că ele ar trebui aplicate în toate cazurile în care se realizează şi avorturile din primele luni de sarcină.

Se pare că Francesca nu este singura care susţine această idee. Italianul Alberto Giubilini, profesor reputat la Universitatea din Milano, consideră că bebeluşii în primele zile de viaţă nu sunt oameni, nu se comportă ca nişte persoane pentru că nu au vise, idealuri, speranţe sau scopuri.

Acest studiu controversat a stârnit reacţii violente în Marea Britanie, unde a fost intens comentat chiar şi în Parlamentul britanic.


×
Subiecte în articol: studii
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close