Antena 3 CNN Externe Medicii au remodelat craniul unui bebeluş care suferă de o boală genetică rară (VIDEO)

Medicii au remodelat craniul unui bebeluş care suferă de o boală genetică rară (VIDEO)

Medicii au remodelat craniul unui bebeluş care suferă de o boală genetică rară (VIDEO)
Sursa foto: bebelus
22 Mai 2010   •   12:43

O echipă de medici de la un spital din statul american Indiana a efectuat cu succes o operaţie de remodelare craniană. Pacienta, o fetiţă de numai cinci luni, s-a născut cu o boală genetică rară. Ea are nevoie de mai multe intervenţii chirurgicale pentru a putea duce o viaţă normală.

Unul dintre tripleţii familiei Theriault a fost diagnosticată cu o boală genetică rară, numită "Sindromul Crouzon", boală transmisă gentic de la mamă. Un copil din 16 milioane se naşte cu acest sindrom, care înseamnă, de fapt, o deformare craniană şi facială. În aceste condiţii, creierul nu se poate dezvolta normal.

Ceilalţi doi fraţi ai fetiţei au venit pe lume suferind de acelaşi sindrom, însă într-o formă mai puţin gravă. De aceea, medicii au decis s-o opereze prima pe Kaydence.

Tehnologia avansată şi o echipă formată din cei mai buni medici din lume au făcut ca intervenţia chirurgicală să fie una de succes.

Operaţia de remodelare a craniului a durat nu mai puţin de şase ore. Vor urma şi alte intervenţii chirugicale, însă mama copilei spune că fetiţa este o luptătoare şi de aceea ştie că va trece cu bine peste aceste greutăţi.

De altfel, motivul pentru care mama a accceptat ca micuţa să fie supusă unei asemenea intervenţii chirurgicale este simplu.

Femeia a povestit că a fost de multe ori tachinată şi umilită în copilărie. De aceea, nu vrea ca şi copiii ei să treacă prin aceeaşi situaţie.

Luna viitoare, cei doi fraţi ai fetiţei vor fi şi ei operaţi.



Antena 3


×
Subiecte în articol: craniu operatie medici boala tripleti
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close