Antena 3 CNN Externe Medicii niponi cer prelevarea de celule stem de la angajaţii din centrala Fukushima

Medicii niponi cer prelevarea de celule stem de la angajaţii din centrala Fukushima

Medicii niponi cer prelevarea de celule stem de la angajaţii din centrala Fukushima
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
15 Apr 2011   •   17:37

Un grup de medici niponi a lansat vineri un apel pentru prelevarea de celule stem din sângele muncitorilor de la Fukushima, ca măsură de precauţie, informează AFP.
   
Specialiştii în cancer de la patru spitale nipone au precizat, într-o scrisoare adresată revistei britanice The Lancet, că ar fi recomandată colectarea de celule stem de la sutele de muncitori care încearcă evitarea unei catastrofe nucleare la Fukushima.
   
Tehnica utilizată constă în prelevarea de celule stem din sânge. Acestea ar putea fi transplantate în anumite cazuri de cancer, după eliminarea tumorilor.
   
Echipele prezente la Fukushima lucrează în condiţii extrem de periculoase pentru sănătate, în vederea răcirii reactoarelor avariate.
  
"Închiderea completă a reactoarelor va dura ani de zile. Riscul expunerii accidentale la radiaţii este foarte mare, iar prelevarea celulelor va fi cu atât mai importantă", au explicat medicii.
   
Scrisoarea este semnată de cinci medici de la Institutul de Cancer al Fundaţiei japoneze pentru Cercetări şi de la Centrul Shuichi Taniguchi.

×
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close