Antena 3 CNN Externe Medicii scoţieni i-au redat auzul unei fetiţe născute fără urechi

Medicii scoţieni i-au redat auzul unei fetiţe născute fără urechi

Medicii scoţieni i-au redat auzul unei fetiţe născute fără urechi
Sursa foto: Foto. Intact Images
13 Oct 2010   •   21:40

Tehnologia medicală a scăpat de blestem o fetiţă de 15 ani din Trinidad, născută fără urechi. O echipă de doctori scoţieni a reuşit să-i redea auzul. Printr-o operaţie de 9 ore, ei i-au reconstruit urechea în urma unei proceduri extrem de complicate şi i-au oferit şansa la o viaţă normală.

Vreme de 15 ani, Kade a trecut prin experienţe cumplite. Pentru că s-a născut fără urechi, cei din jurul ei n-au tratat-o ca pe un copil normal. Au internat-o într-un centru pentru minori cu probleme psihice.

Viitorul lui Kade, dacă ar fi rămas în Trinidad, era fără perspective. Din cauza problemelor ei de auz, nu poate înţelege cuvintele. Întâmplător, un doctor britanic a auzit de cazul fetei. Iar în câteva săptămâni, copila era într-un spital din Scoţia, pentru operaţia care urma să-i schimbe viaţa. Medicii i-au extras un cartilagiu din cutia toracică şi, cu multă migală, i-au refăcut una dintre urechile interne.

Deocamdată urechea operată este destul de umflată acolo unde sunt cicatricile şi va mai trece timp până când se va vindeca. Dar va arăta ca o ureche normală.

Fetiţa este pregătită acum pentru a doua operaţie, de reconstruire a celeilalte urechi. La Crăciun, va auzi fără probleme colindele, promit medicii.

Observator

×
Subiecte în articol: operatie
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close