Antena 3 Externe Medicii spanioli au conceput un vaccin împotriva virusului HIV

Medicii spanioli au conceput un vaccin împotriva virusului HIV

02 Feb 2011   •   15:24
Medicii spanioli au conceput un vaccin împotriva virusului HIV
Sursa foto: Foto:mendmed.com
 
Bolnavii de SIDA pot avea o şansă nouă la viaţă. Un vaccin împotriva virusului HIV, conceput de medicii spanioli are rezultate foarte bune.

Tratamentul a fost testat pe 24 de oameni care au primit câte trei doze timp de opt luni. Vaccinul a fost conceput pentru fiecare pacient în parte şi s-au folosit celule bolnave din organismul fiecăruia pentru a fi creat. După tratament, s-a observat o reducere semnificativă a cantităţii virusului din sânge.

Un nou program de testare a fost demarat în urma acestui succes, pentru a se verifica eficacitatea vaccinului, potenţat de medicamente antiretrovirale, care ar permite îmbunătăţirea rezultatelor.

În total, în lume, peste 33 de milioane de persoane sunt infectate cu virusul HIV. De la începutul epidemiei din anii '80, peste 60 de milioane de persoane au fost infectate cu virusul HIV, pentru aproximativ 30 de milioane fiind fatal.
 


×
Subiecte în articol: vaccin HIV SIDA medici Spania
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close